Vette vis zoals zalm, makreel en paling gaan goed samen bij deze wijnen. Het mondgevoel is net als bij room zacht wat goed combineert.
Van de 10 geproefde houtgerijpte Chardonnay-wijnen de meest overweldigende. Hier krijg je absoluut veel energie in het glas, wat toch wel een verrassing is voor een wijn uit het hoger gelegen Rheinhessen. Alles is aanwezig voor de liefhebber van rijke boterige Chardonnay, maar de wijnmaker heeft ook een subtiel evenwicht gevonden.
Van de 10 geproefde houtgerijpte Chardonnay-wijnen als nummer 1 gekozen in prijs-kwaliteitsverhouding. Typische Bourgogne-stijl mede door de kalksteenbodem in Kallstadt. De beïnvloeding van zowel nieuw als gebruikte barriques is fijn opgenomen en in harmonie met frisse tonen.
Uit de Prestige collectie van Tenuta Viglione een blend van Verdeca en Chardonnay. De alcoholische vergisting heeft gedeeltelijk plaatsgevonden in barriques. Het mondgevoel is licht zalvend en de smaak is tropisch, met bloemen, citrus en een frisse kruidigheid. Daarom de naam Herba (Italiaans voor kruiden).
Niki Windisch heeft met deze Chardonnay een perfecte balans gevonden. Rijk aan aroma's door malolactische gisting in barriques met 25% nieuw hout. Gevolgd door een rijping van 1 jaar op de volledige droesem en nog eens 10 maanden op de fijne droesem. Een hele smaakvolle wijn maar niet ten koste van frisheid.
Rijk van smaak, dat is in de geur al merkbaar door tonen van citrus en kenmerken van houtopvoeding. Heeft een lichte zuurgraad in de aanzet, dan veel rondheid door boter en noten. Die heerlijke mineraliteit uit de Bourgogne is van het begin tot eind merkbaar. Naar de afdronk fris met bitter wat een lange persistentie geeft.