HOME / Wijnhuizen / Paxá Wines

HOME / Wijnhuizen / Paxá Wines

PAXÁ WINES

Paxá Wines is onderdeel van het wijnlandgoed Quinta do Outeiro met 13 hectare wijngaarden, gelegen in de Algarve, Portugal. Mijn eerste gedachte is dat de Algarve een lastig wijngebied heeft door de warmte, maar het tegendeel is met deze wijnen bewezen. Door beïnvloeding van de zee en de microklimaten worden hier uitstekende wijnen geproduceerd.

De wijnen in Portugal hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit in combinatie met het potentieel van dit wijnhuis, ook te combineren met een vakantie in de Algarve, heeft mij doen besluiten om van dit wijnhuis te importeren. Van alle wijnen heb ik gekozen voor een frisse Sauvignon Blanc met een klein zoetje van mango en een smaakbom waarin de druif Syrah verwerkt is.

Paxá Wines is in 2008 opgericht door Joaquim Lopes, hij is al meer dan 30 jaar agrarisch ingenieur en heeft zijn passie waargemaakt, met als doel het potentieel van het wijngebied in de Algarve te vergroten.

De naam Paxá staat voor het Portugese woord “Pasha” en is de oude naam die werd toegeschreven aan de gouverneur van een provincie tijdens het Ottomaanse rijk. In het westen komt deze aanduiding overeen met de titel “Excellence”.

Kijk hier voor de Nieuwe Wijnen van Paxá Wines.