HOME / Wijnhuizen / Quinta da Chinchorra

HOME / Wijnhuizen / Quinta da Chinchorra

QUINTA DA CHINCHORRA

Gelegen in het hart van de wijnstreek Douro, strekt de Chinchorra-boerderij zich uit over meer dan 12 hectare, aan de zuidrand nabij de rivier de Douro, in een heel eigen microklimaat.

Tijdens mijn zoektocht naar volle rode wijnen onder de 15 euro heb ik drie wijnen geprobeerd van de Chinchorra-boerderij. Dit zijn alle wijnen die zij produceren en dat er dan meer aandacht voor is mag duidelijk zijn. Quinta da Chinchorra wil wijnen produceren van superieure kwaliteit, vol van smaak, met intense, complexe en uitgesproken aroma’s, die het unieke karakter van de Douro-vallei tot uitdrukking brengen. Daarbij kan het hele proces worden beïnvloed omdat de teelt van de wijnstok tot en met de vinificatie, etikettering en opslag op de boerderij plaatsvindt.

Ik heb samen met vrienden voor de instapper van dit wijnhuis gekozen, de Tinto Reserva. Dit omdat het in de categorie Warm & Stoer een wijn is die je makkelijk kan drinken. Na al die jaren is deze wijn mooi rijp en tot een uitstekende smaakverhouding gekomen. Een perfecte wijn voor onder de 10 euro.

Kijk hier voor de Nieuwe Wijnen van Quinta da Chinchorra.