HOME / Wijnblog / Nieuwsbrief

HOME / Wijnblog / Nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF

Via het onderstaande formulier kan je abonneren op de nieuwsbrief of blijf op de hoogte via instagram door mij te volgen.

Dat was een fijne middag tussen 50 #wijnliefhebbers @restaurant_lime! Dank jullie wel! Kom jij een mooie wijn tegen op vakantie die niet in Nederland verkrijgbaar is, laat het mij dan even weten! Ik proef graag mee voor #nieuwewijnen. Of kijk op onze website om iets lekkers mee te nemen naar jouw bestemming. Fijne vakantie!
Champagne. Allemaal volgens de traditionele methode gemaakt, met tweede gisting op fles, maar toch heel verschillend. Natuurlijk zijn er veel aspecten die anders kunnen zijn in het maken van Champagne. Dat begint al in de wijngaard. Maar bij iedere wijnmaker was het antwoord op het toepassen van MLF (appelzuur wordt omgezet in melkzuur), het gebruik van eiken vaten of foeders en de rol van reservewijnen verschillend. Charlier & Fils in Châtillon-sur-Marne bewaart bijvoorbeeld alles op foeders. Terwijl Herbelet in Blancs-Coteaux alleen met stalen tanks werkt maar wel een kelder vol reservewijnen heeft, die gebruikt worden in het blendproces. In beide gevallen voegt het complexiteit toe. Reservewijnen kunnen bijvoorbeeld smaken van gedroogd fruit toevoegen. De foeders veranderen bijvoorbeeld de textuur van de Champagne. Wij waren op zoek naar complexiteit door extra aroma’s maar niet ten koste van de frisheid en mineraliteit die Champagne heeft.

Van de 7 Champagnehuizen die we hebben bezocht, gaan we 5 Champagnes importeren. Ben je benieuwd naar onze selectie? Kijk dan snel (via ons profiel) op de website. Alle 5 de Champagnes bieden we met 15% korting aan via een pre-order!

#champagne #grandcru
#premiercru #oger #hautvillers 
#cotedesblancs #sommelier
#wijnliefhebbers #damery 
#relatiegeschenk #wijnimport

@champagne.herbelet 
@champagne_caillez_lemaire