POTZINGER
Het wijnhuis Potzinger is al sinds 1860 in familiebezit en is daarmee een van de oudste familiebedrijven in Südsteiermark. Sindsdien worden wijnen van de hoogste kwaliteit met de grootste zorg gevinifieerd. Duurzame en zorgvuldige teelt van de wijngaarden is de belangrijkste hoeksteen van de filosofie van het wijnhuis. De wijnen zijn duurzaam en veganistisch geclassificeerd. Het grootste potentieel van de wijnen is mineraliteit, elegantie en frisheid.
De druiven voor de wijnen groeien op ongeveer 20 hectare wijngaarden in Südsteiermark. Stefan Potzinger (5de generatie) bewerkt de wijngaarden volgens de richtlijnen van de “Integrierter Produktion (IP)”. Dit betekent een natuurlijke en diervriendelijke landbouw. De druiven worden op verschillende momenten met de hand geplukt bij de hoogste fenolische rijpheid. Ze worden daarna in kleine kratten gelegd, gekoeld, gekneusd en geperst. De most wordt vergist in stalen tanks of, zoals bij de Sauvignon Blanc Joseph Ried Sulz, gedeeltelijk in barriques. Na afloop van de gisting rijpen de wijnen in contact met de fijne gist.
Stefan Potzinger corrigeert zijn wijnen niet en kiest bewust voor het behoudt van het natuurlijke karakter dat mede door het typische terroir is ontstaan. Door deze pure benadering zijn de wijnen van Potzinger zeer goed te bewaren en een uitstekende begeleider van lekker eten.
Kijk hier voor de Nieuwe Wijnen van Potzinger