HOME / Wijnhuizen / De Nariz

HOME / Wijnhuizen / De Nariz

DE NARIZ

Meer wijn uit mijn favoriete wijnland Spanje, is een must. Toch is het lastig om Nieuwe Wijnen te vinden. Soms gaat dit via ervaringen van onze zuiderburen zoals bij de Monastrell ofwel Mourvèdre gedomineerde wijnen van wijnhuis De Nariz (de neus).

De wijnen worden gemaakt door Pedro Martínez Fernández. Op 27-jarige leeftijd won hij de Gouden Neus-wedstrijd, een competitie voor sommeliers. Daarom is de neus zijn boegbeeld geworden waarmee zijn hoogste segment wijn op uitstraling verschillende prijzen heeft gewonnen. Maar de kwaliteit van de wijn is minstens zo verrassend. 

De wijnen van De Nariz worden gemaakt uit drie verschillende wijnbouwgebieden; Jumilla, Yecla en het noordwesten van de regio Murcia. Het zijn allemaal wijnstokken in vaso (in glas), voor ons bekend als gesnoeid volgens de gobelet methode. Het land is droog en geeft lage producties, wat een onderscheidende factor geeft aan de druiven.

Ik heb gekozen om zijn coupage en terroir wijn te importeren. De coupage wijn is een wijn van 60% Monastrell en 40% Syrah, een vriendelijke, gepolijste en plezierige wijn. De terroir wijn is een verrassende kwaliteitswijn uit specifieke percelen van een 52 jaar oude wijngaard.

Kijk hier voor de Nieuwe Wijnen van De Nariz.