HOME / Wijnblog / Over Mij

HOME / Wijnblog / Over Mij

OVER MIJ

2 september 2020 – Michael Arnoldussen

Ik ben Michael Arnoldussen en wijn is ondertussen iets meer dan een hobby van mij. Het is een liefhebberij waarbij ik altijd op zoek ben naar Nieuwe Wijnen en nu de leuke uitdaging heb gevonden om deze zelf te importeren.

Voor 2010 dronk ik speciaal biertjes bij eten maar na een vakantiebezoek aan mijn oom en tante in Zuid-Frankrijk is dat sindsdien alleen maar wijn. Tijdens de vakantie ben ik begonnen met het drinken van Cahors (om precies te zijn Domaine de Chantelle Cahors 2006). Witte wijn viel bij mij toen niet in de smaak en het rood moest ook geen rosé zijn. Ik ben met stevige wijnen begonnen en heb dit de afgelopen 10 jaar langzaam afgebouwd tot witte wijnen en wijnen zonder kenmerken van houtopvoeding.

Nu kan ik inhoudelijk vertellen waarom wijnen uit Cahors stevig zijn en wat ik nu wel lekker vind aan witte wijn of welke verschillen er ontstaan door houtopvoeding, maar dat doe ik niet. Het doel is om het simpel te houden en je Nieuwe Wijnen te laten proeven die zijn ingedeeld in drie categorieën wit en drie rood. De categorieën moeten de keuze eenvoudig maken en bij alle wijnen zijn de kenmerken als tag verwerkt waardoor er op kan worden gezocht. Mocht je toch meer willen weten, neem dan contact met mij op. Ik ben veel met wijn bezig en vertel er graag over.

Ik heb me de afgelopen 5 jaar meer kunnen verdiepen in wijn. Dit is begonnen met een proeverij en basiscursus bij Maarten van de Vinotheek in Nijmegen. Hier is een nieuwe vriendengroep ontstaan, (vereniging) het Wijngenootschap, waarmee we meerdere keren per jaar een proeverij organiseren en eens per jaar een wijnreis maken. De eerste wijnreis was naar de Bourgogne bij JanotsBos in Meursault. Na in de kelder (maar ook daarbuiten) te hebben genoten en de vinificatie van dichterbij te hebben meegemaakt, vond ik het tijd voor een cursus om de vinificatie, de invloeden van het klimaat en het proeven beter te begrijpen.

Met deze ervaring en veel enthousiasme ben ik begonnen aan Nieuwe Wijnen, ik heb een bepaalde zoekmethode om kwaliteitswijnen te vinden die (nog) onbekend zijn in Nederland. Daarom importeer ik de wijnen zelf, die meestal afkomstig zijn van kleine wijnboeren. Tijdens (wijn)reizen probeer ik de wijnboeren vooraf te bezoeken. Met veel plezier besteed ik veel tijd aan het samenstellen van (wijn)reizen. Ik zoek graag naar mooie accommodaties, leuke activiteiten en zorg voor een comfortabele reis.

Genoeg over mij. Tijd om op zoek te gaan naar Nieuwe Wijnen.