HOME / Wijnhuizen / Domaine Chant des Loups

HOME / Wijnhuizen / Domaine Chant des Loups

DOMAINE CHANT DES LOUPS

Dat heeft even geduurd maar dan heb je ook wat! Het is niet eenvoudig om unieke wijnen te vinden uit het zuidelijke Rhône-gebied. Daarbij wordt het extra lastig wanneer deze ook op jonge leeftijd toegankelijk moeten zijn. Maar ik heb ze gevonden, niet alleen rood maar ook een heerlijke witte wijn. Afkomstig van het garrigue-terroir van de appellatie Vacqueyras, in de gemeente Sarrians.

Franck Aymard en zijn vrouw Sylvie richtten het domein in Sarrians op in 1989. Het familiehuis en de wijnmakerij liggen in het midden van de 12 hectare grote wijngaard. De wijngaard wordt al sinds de oprichting biologisch bewerkt en wordt nu gerund door dochter Marie volgens dezelfde milieuvriendelijke waarden die haar vader haar heeft doorgegeven. Samen bouwden ze de wijnmakerij in 2017 om de opbrengsten uit de wijngaard volledig zelf te kunnen verwerken.

Grenache is de belangrijkste druivensoort in de Vacqueyras AOC, gevolgd door Syrah, Mourvèdre en Carignan. Voor de witte wijnen heeft het domein de bijzonderheid om de 6 druivenrassen van de appellation te produceren: Grenache blanc, Roussanne, Marsanne, Bourboulenc, Clairette en Viognier.

Op het landgoed worden alleen handmatige en mechanische technieken gebruikt, zodat er geen onkruidverdelgers, pesticiden, insecticiden of andere synthetische producten worden gebruikt.

Voor Marie zit er niets anders op dan het beste uit deze prachtige druiven te halen in de kelder! De inheemse flora van de druiven, zoals de gisten en bacteriën, zorgen zelf voor de gisting. De gouden regel is regelmatige controle van de vaten tijdens de gisting en rijping. Marie kiest voor een zachte extractie om ervoor te zorgen dat de druivensoort en het terroir volledig tot uiting komen in de wijnen.

Kijk hier voor de Nieuwe Wijnen van Domaine Chant des Loups