HOME / Wijnhuizen / Reichmuth Marcel Josef

HOME / Wijnhuizen / Reichmuth Marcel Josef

REICHMUTH MARCEL JOSEF

Als antwoord op de toenemende vraag naar natuurwijn, heb ik gekozen voor drie bijzondere wijnen van Marcello & Ursula. Over het algemeen zijn mijn ervaringen met natuurwijn niet bijster interessant. Pas tijdens een vakantie op Sicilië werd ik verrast door een natuurwijn gemaakt van de druif Grillo. Helaas of niet komen er dan ook andere aspecten bij kijken zoals de beschikbaarheid, een productie van 1000 flessen is veel voor natuurwijnen en de kwaliteit zal niet consistent zijn. De wijnen van Marcello & Ursula zijn ieder jaar uniek, met inzicht en creativiteit in lijn gebracht met de natuur.

De wijnen van Marcello & Ursula zijn puur, biologisch, vergist met wilde gisten, zonder toevoegingen, ongefilterd en zonder klaren. De menselijke interventie is tot het noodzakelijke beperkt zoals een minimale toevoeging van sulfiet tijdens het bottelen.

De wijnmakerij Reichmuth ligt in het hart van de Dogliani-heuvels, in het prachtige panorama van de Langhe. In 1993 besloot de familie Reichmuth zich te vestigen in het kleine stadje Borgata Valdiberti. Marcello is ingenieur in de oenologie en Ursula is landbouwkundige. Als hooggekwalificeerde wijnbouwers leren zij van de natuur, de beste leraar. Het terroir van de Langhe en het Dogliani gebied behoeft geen introductie; altijd geschikt voor wijnbouw met zijn rijke terroir; heuvelachtige met een overwegend kleiachtig zandige bodem en de aanwezigheid van mergel.

De 7 hectare aan wijngaarden geniet een uitstekende blootstelling met een gematigd klimaat. Het bedrijfsmotto is eenvoudig en duidelijk “werk met de natuur en niet ertegen”. Marcello & Ursula geloven in biologische landbouw die het gebruik van natuurlijk voorkomende stoffen bevorderd, terwijl synthetische stoffen zoals kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden en herbiciden worden voorkomen.

In de kelder volgen zij dezelfde filosofie, waarbij ze de natuur en de druiven hun gang laten gaan. Er worden geen gecultiveerde gisten gebruikt voor de fermentatie en de wijnen worden om welke reden dan ook niet gefilterd of geklaard. Het idee is om het natuurlijke evenwicht te respecteren en te benadrukken wat de natuur aan de druiven heeft gegeven. De jaarlijkse productie is minstens 30.000 flessen wijn.

Marcello & Ursula creëren pure, territoriale en liefdevolle wijnen.

Kijk hier voor de Nieuwe Wijnen van Reichmuth Marcel Josef.