HOME / Wijnhuizen / Lagar de la Salud

HOME / Wijnhuizen / Lagar de la Salud

LAGAR DE LA SALUD

Op 30 januari 2021 geproefd en iets te lang gewacht met importeren. Want anders had ik deze wijn zelf kunnen insturen bij het Spanje Wijnconcours van Perswijn. Waar deze wijn nu als beste witte wijn zonder importeur in verschenen is op de derde plaats. De wijn Dulas Blanco Barrica vult het assortiment aan van rijke witte wijnen. Een bijzondere vondst is het ook omdat deze droge witte wijn van de Pedro Ximénez druif is gemaakt. Normaal gesproken bekend als Sherry, wat een zoete versterkte wijn is.

Lagar de la Salud ligt in het centrum van Andalusië en wordt omgeven door wijngaarden en olijfbomen, in de buurt van de historische stad Montilla, in Córdoba. Sinds 1882 heeft het landgoed Lagar de la Salud vier generaties van een familie zien groeien en ontwikkelen. Van jongs af aan werkt Miguel Puig, vierde generatie, in de wijngaard. In 2012 ontmoette hij Fátima Ceballos in Frankrijk, een wijnmaakster, die toen werkte in Languedoc-Rousillon. De oenologische wereld verenigde hen en na een prachtig wijnavontuur kwamen ze op vakantie aan bij Lagar de la Salud.

Voor de oogst, tijdens een Pedro Ximénez-druivenproeverij, waren ze beide verbaasd over de eigenschappen en kenmerken van deze druif, en ze vroegen zich af waarom het gebruik ervan beperkt bleef tot bepaalde bewerkingen. Zo begonnen ze in 2015 te experimenteren met de Pedro Ximénez druif, een nieuw snoeisysteem, een verminderde opbrengst, vatfermentatie, gecontroleerde temperatuur tot het einde van het proces en zo fermenteerde de eerste droge witte wijn van 100% Pedro Ximénez.

In 2017, na een periode van experimenteren op zoek naar een uniek product, met de ervaring van het wijnavontuur en de waarden van de omgeving, lanceerde Lagar de la Salud de eerste vintage van Dulas del Lagar de La Salud; een wijn met karakter die een andere zijde van Pedro Ximénez onthult.

Kijk hier voor de Nieuwe Wijnen van Lagar de la Salud.