CANTINE LE GROTTE
Soms kom je iets tegen wat je niet kan laten liggen en dat zijn twee wijnen van Cantine Le Grotte. Pas begonnen in 2014 op grondgebied van Fondo Grotte. Het landgoed dat eigendom is van de Gruppo Franco Dell’Erba, een steenwinningsbedrijf in Apricena. Uit dezelfde grond waar de wijnstokken in wortelen werd marmer gewonnen.
Apricena staat bekend om een aangenaam klimaat en uitstekende bodem. Alles stopte toen de verschrikkelijke aardbeving van 1627 het kleine middeleeuwse dorp verwoestte. Tegenwoordig herstelt Cantine Le Grotte deze wijntraditie door kwaliteitswijnen aan te bieden die het terroir en de reputatie weerspiegelen.
De kalkgrond is rijk aan mineraliteit en heeft een oppervlakte van 40 hectare. Het was lastig om de bodem die rijk is aan steenachtig materiaal nieuw leven in te blazen. Het duurde langer dan een jaar voordat de eerste wijnstokken werden geplant. In 2015 is nog eens 12 hectare aangeplant met Primitivo en Chardonnay.
De kelders zijn nieuw gebouwd en uitgerust met de nieuwste apparatuur en technologie. Alleen de eigen druiven van Cantine Le Grotte worden gebruikt om de wijnen te maken. De mineraliteit in deze wijnen is verbazingwekkend. Levendig met een olieachtig mondgevoel.
Kijk hier voor de Nieuwe Wijnen van Cantine Le Grotte.