HOME / Wijnhuizen / Pepin

HOME / Wijnhuizen / Pepin

PEPIN

Op de laatste vakantiedag in de Elzas heb ik de auto nog volgeladen met wijn uit de winkel “Roi des Vins” in Colmar. Zij hebben een prachtig breed assortiment Franse wijnen met voldoende onbekende potentiele Nieuwe Wijnen. Na een goede ervaring met natuurwijn uit de Elzas van Rietsch is dat wat ik zocht en daar werd ik goed in geholpen door het winkelpersoneel.

In de periode mei tot september 2022 heb ik ongeveer van 20 wijnhuizen natuurwijn geproefd maar die van Pépin zijn me bijgebleven. Niet alleen om het leuke etiket (van Michel Tolmer) maar deze natuurwijnen zijn toegankelijk, fruitig, fris en elk jaar samengesteld in een andere blend. Het maken van toegankelijke natuurwijn is ook het doel van Pépin die onder de vlag van Domaine Achillée opereren.

Xavier Couturier en Pierre Sanchez zijn de oprichters die hebben bedacht om een soort coöperatie te creëren met 180 biologische wijnmakers om natuurwijn op een eerlijke manier te maken. Zoals op ieder etiket staat “met liefde en zonder sulfiet”, en dat is gelukt!

Kijk hier voor de Nieuwe Wijnen van Pépin.