HOME / Wijnhuizen / Dr. Josef Köhr

HOME / Wijnhuizen / Dr. Josef Köhr

DR. JOSEF KÖHR

Dit wijnhuis heb ik weer mogen ontdekken via wijnliefhebbers op Vivino. In 1975 nam Josef Köhr de verantwoordelijkheid op zich en sindsdien is het zijn uitdaging om elke dag kwaliteitswijnen te creëren in de wijnmakerij. Traditioneel vakmanschap staat centraal. Al meer dan 300 jaar wijdt de familie zich met passie aan de wijnbouw. De huidige boerderij van de wijnmakerij in Ruppertsberg is al generaties lang de werkplaats van de familie. In de afgelopen jaren is het ambachtelijke bedrijf stap voor stap met zorg gemoderniseerd, maar altijd met behoud van de traditie ter plaatse.

Dankzij de geografische ligging aan de westelijke rand van het Rheingraben-gebergte heeft de regio een bijzonder gunstig klimaat. Door de perifere ligging aan de voet van de bergen zijn er vanuit bodemkundig en wijnbouwkundig oogpunt zeer interessante en variabele bodemformaties in een klein gebied. Bovendien wordt het terroir van de regio gekenmerkt door de hoge gemiddelde jaartemperatuur in vergelijking met Duitsland en de relatief lage jaarlijkse neerslag. Met deze variabiliteit probeert Josef Köhr zo goed mogelijk rekening te houden in de wijnbouwpraktijk om expressieve en authentieke wijnen te creëren.

Nieuwe Wijnen importeert 4 wijnen van Josef Köhr om een bijzondere expressiviteit. Dit zijn de Riesling Ruppertsberg, Mamma-Mia Cuvée, Auxerrois en St. Laurent. Mamma-Mia is een knisperend frisse en bloemige dorstlesser. De Riesling is zoals die moet zijn, is nu te drinken maar kan zeker ouderen en de Auxerrois en St. Laurent zijn zeer smaakvol bourgondisch door secundaire en tertiaire aroma’s.

Kijk hier voor de Nieuwe Wijnen van Dr. Josef Köhr.