HOME / Wijnhuizen / Damilano

HOME / Wijnhuizen / Damilano

DAMILANO

Van wijnhuis Damilano biedt ik slechts de Barolo Lecinquevigne (tijdelijk) aan op mijn website. Tijdens de voorbereiding op de wijnreis naar Piëmont met het wijngenootschap, had ik een proeverij georganiseerd waarbij deze wijn de absolute winnaar was. De smaak is zoals ik vind dat een Barolo hoort te zijn, met een zachte aanhoudende afdronk. De Barolo Lecinquevigne die wij dronken was 8 jaar oud en kon nog 2 tot 5 jaar worden bewaard.

Damilano is geen kleine wijnproducent in Piëmont met 25 hectare. De Barolo Lecinquevigne wordt gemaakt van de Nebbiolo-druif van 5 verschillende wijngaarden, namelijk Castellero, La Cavourrina, Ravera, Bussia en Le Coste. De wijnstokken zijn 30 tot 50 jaar oud en hiervan worden normaal gesproken “single vine-yard” Barolo-wijnen geproduceerd.

Damilano is één van de oudste wijnhuizen in Barolo. In 1890 begon Giuseppe Borgogno met het produceren van wijn op het eigen domein. Dit werd voortgezet door de schoonzoon Giacomo Damilano en in 1997 namen de kleinkinderen van Giacomo Damilano het domein over. Deze 4e generatie (Paolo, Mario en Guido Damilano) heeft het domein geperfectioneerd.

Kijk hier voor de Nieuwe Wijn van Damilano.