HOME / Wijnhuizen / Domaine Joseph Fritsch

HOME / Wijnhuizen / Domaine Joseph Fritsch

DOMAINE JOSEPH FRITSCH

Dit is op mijn pad gekomen tijdens vakantie door een pop-up store in de winkelstraat van Kaysersberg. Elke week vestigt hier zich een andere wijnmaker om zijn of haar wijn te promoten. Ik begon aan de Sylvaner, daarna eigenlijk alle witte wijnen gevolgd door rood. Bij de Pinot Noir dacht ik gelijk, perfect, zo moet het en toen ik de prijs zag werd ik helemaal enthousiast. Gelukkig hebben de etiketten net een metamorfose ondergaan, nog niet heel mooi maar een stuk beter dan voorheen.

De grote familie Fritsch, waarvan de huidige eigenaar uit een gezin komt van 10 kinderen, heeft al generaties lang een familiebedrijf in wijnbouw. Het was aan het begin van de jaren vijftig, toen wijn voornamelijk in bulk werd verkocht, dat zijn ouders, Eugène en Cécile Fritsch, begonnen met het bottelen van een deel van hun oogst om de verkoop op het terrein te stimuleren. Twintig jaar later namen Joseph en zijn vrouw Nicole de exploitatie van 3,5 hectare wijngaarden over. Sinds 2010 is zijn zoon Pascal, na bijna 10 jaar ervaring als oenologietechnicus, eerst als werknemer en vervolgens als operationeel manager het wijnhuis komen versterken om het een nieuw leven te geven.

Het wijnhuis is gelegen in Kientzheim in het hart van de prachtige pittoreske dorpjes Kaysersberg, Riquewihr, Ribeauvillé en Colmar. Het landgoed strekt zich tegenwoordig uit over 10 hectaren en is door 40 percelen verdeeld over 4 verschillende gemeenten. De zuidelijke ligging van de heuvels, hun geologische diversiteit en de voorouderlijke knowhow bieden wijnen van hoge afkomst.

Kijk hier voor de Nieuwe Wijnen van Domaine Joseph Frtisch.