HOME / Wijnhuizen / Am Nil

HOME / Wijnhuizen / Am Nil

AM NIL

Het huidige Weingut am Nil ligt in Kallstadt in de Pfalz, net ten zuiden van Frankfurt. De voormalige Schuster wijnmakerij werd in 2010 overgenomen door de familie Dr Ana en Reinfried Pohl en grondig gerestaureerd en gemoderniseerd. De wijnmakerij kreeg ook de meteen in het oog springende paarse kleur, maar het team rond algemeen directeur Christine Ludt kan niet zonder traditie.

De naam van het wijnhuis “am Nil” gaat terug naar een historische wijngaard in de belangrijke Kallstadt wijngaard Saumagen, waar het wijnhuis het leeuwendeel van 3,5 hectare cultiveert. Opgericht in 1840 als “Weingut Schuster”, sierde de leeuw van Kallstadt de wijnetiketten van die tijd. Vandaag de dag begroet de leeuw nog steeds bezoekers naast de kerk van Kallstadt als een overblijfsel uit de Beierse prehistorie en is hij het handelsmerk geworden van het wijnhuis.

De historische kelder is volledig gerenoveerd en er is state-of-the-art technologie geïntroduceerd. De oenoloog gebruikt ook alleen Franse barriques (225 tot 228 liter) en tonneaux (500 liter), die medium getoast zijn, voor de vatrijping.

Als opkomend wijnhuis in Kallstadt bezit Weingut am Nil de beste wijngaardlocaties, zoals de Kallstadter Saumagen. Dankzij het milde klimaat heeft de Pfalz de beste rijpingsomstandigheden. De koele nachten zorgen ervoor dat de wijnen een frisse, knisperende structuur hebben.

Kijk hier voor de Nieuwe Wijnen van Am Nil.