Dit is een elegante rosé uit de Côtes de Provence, geproduceerd met biologische druiven van klei- en kalksteenbodems. De blend bestaat uit Grenache, Cinsault, Tibouren, Syrah en Rolle. Met een licht perzikroze kleur en een alcoholpercentage van 12,5%, biedt deze wijn een harmonieuze balans en verfijnde structuur. Perfect voor zomerse momenten en lichte gerechten.
Deze Frühburgunder uit de Nahe toont een verfijnde structuur met zachte tannines en een levendige zuurgraad. De wijn is soepel en evenwichtig, met een subtiele kruidigheid die diepte en karakter toevoegt. Ideaal om licht gekoeld te drinken.
Dit is een pure, ambachtelijke Bobal van oude stokken uit 1930, geplant op 900 meter hoogte in Fuenterrobles op kalkrijke bodems. De handgeplukte druiven leveren een wijn met volle body en fijne spanning. De stijl is energiek en karaktervol, met een stevige structuur en een elegante, lange en harmonieuze afdronk.
Dit is een elegante witte wijn gemaakt van 100% Merseguera uit Valencia. De druiven groeien op 900 meter hoogte op kalk- en kleihoudende bodems. De wijn biedt een verfijnde structuur, levendige frisheid en een zachte, ronde afdronk. Perfect in balans, met een karakter dat zowel puur als verfrissend is.
Door korte schilweking ontstaat een verfijnde rosé met levendige frisheid en zachte structuur. De Sangiovese-druif geeft een subtiele zoetheid mee door het rode fruit, te herkennen aan kers. Samen zorgt dit voor een aangename en harmonieuze balans. Deze rosé is toch net even interessanter door 6 maanden rijping op de lie.
Gemaakt van 85% Grenache met al zijn fruit, zonder houtopvoeding. In een blend met Syrah, die wordt gefermenteerd en 4 maanden gerijpt op barriques. Deze wijn toont een explosie van fruit met een gedoseerde kruidigheid. Vol maar soepel door de zachte tannines. Het drinkt als een Beaujolais met diepgang. Heerlijk om licht gekoeld te drinken.
Fermentatie in RVS tanks voor de Grechetto (90%), en op houten vaten voor de Riesling. Zes maanden veroudering ‘sur lies’, gevolgd met één maand veroudering op fles. Een fraaie blend met secundaire smaken maar ook frisheid door de wijngaard gelegen op 1200 meter hoogte. Een wijn met energieke minerale spanning, romige textuur en met hoge intensiteit.
Deze cuvée gemaakt van Cabernet Sauvignon, Regent en St. Laurent zorgt voor karakter en combineert de typische eigenschappen van de drie druivensoorten op de best mogelijke manier. De Regent, een hybride (kruising van Diana en Chambourcin) staat bekend om zijn schimmelresistentie en geschiktheid voor koelere klimaten. Daarom is deze ook veel aangeplant in Nederland.
Een gedurfde mix van fruitige frisheid en kruidige diepte. Deze wijn is 12 maanden gerijpt op Frans eiken. Met de kosmonaut, het personage uit de stad Lanciego en de naam "el Paraje 601" om de ligging van de wijngaard aan te geven. Een liefhebber van natuurlijke en terroir gedreven wijnen zal dit zeker aanspreken.
Een frisse, jonge rode wijn uit de Rioja gemaakt volgens de "macération carbonique" methode. Daarom toont deze wijn een fruitig en levendig karakter met een speelse zuiverheid die uitnodigt tot een eerste slok. Deze wijn is traditioneel samengesteld uit de blauwe druif Tempranillo en de witte druif Viura.
Van de beste druiven afkomstig uit wijngaarden die 560 meter hoog gelegen zijn. Wijngaarden met veel gesteente zoals afgebeeld op het label. Een bijzonder traditionele blend van Tempranillo, Viura en Grenache. Gerijpt op de droesem in vaten van 500 liter van Frans, Amerikaans en Hongaars eikenhout. Een veelzijdige wijn, perfect voor wie houdt van een authentieke Rioja met een pure expressie.
Een verfijnde blend met Viognier in de hoofdrol. Mooi in balans tussen frisheid en volheid met een bloemig en fruitig karakter. In de mond heeft deze wijn een harmonieuze structuur die soepel aanvoelt en een zuurgraad die zorgt voor een levendig glas wijn. Rollier Blanc biedt een zachte, aanhoudende afdronk die uitnodigt om nog een glas te schenken.
Dit is een spannend glas wijn met rijp wit fruit, witte boemen en subtiele hints van citrus. Gemaakt van Malvasia en een klein beetje Viura. Bij het proeven biedt de wijn een rijke, bijna romige textuur, ondersteunt door levendige zuren en een lichte ziltigheid die typisch is voor dit terroir. De afdronk is lang en subtiel, met een aanhoudende frisheid en een delicate mineraliteit.
Meer dan een gewone Sauvignon Blanc door een late oogst. Ligt daarom qua smaak tussen Frankrijk en Nieuw-Zeeland in. Veel rijp steenfruit maar ook de groene tonen. Deze wijn is sappig, heerlijk fruitig en heeft een frisse spanning.
Een absolute plezierwijn in moderne stijl gemaakt. Deze sappige rode wijn heeft bijna geen tannines door de druif Cinsault en de korte maceratie. Is gemaakt om gekoeld, tussen de 12 en 15 graden te drinken (bij visgerechten). De wijn is soepel, licht robijnrood van kleur en helder. Heeft veel rood fruit, is verkwikkend fris en biedt een lange afdronk.
Scheurebe, dat vinden wij ontzettend lekker omdat het frisse fruit het glas uit stuift. Het is fruitig en aromatisch met een levendige zuurstructuur. Altijd gekenmerkt door de smaak van zwarte bessen, zoals cassis. Heerlijk en heel goed gemaakt door Weingut Galweiler.
Jadis is het paradepaardje van Caillez Lemaire. Een vintage Champagne uit 2011 van Premier Cru wijngaarden in Cumières en Hautvillers. De basiswijn wordt voor 100% gemaakt in houten vaten en 9 maanden gerijpt. 10 jaar worden de flessen bewaard voor ze de kelder verlaten. Deze Extra-Brut van 60% Chardonnay, 30% Pinot Noir en 10% Meunier is rijk met veel beleving en lengte.
Bij de “Reflets” Extra-Brut wordt geen MLF toegepast en de basiswijn wordt voor 25% gemaakt in houten vaten. Na de “liqueur de triage” (voor de tweede gisting) worden de flessen voor 24 maanden (sur lattes) bewaard. Reflets is heel fruitig met tonen van citrus, witte bloemen en brooddeeg. 45% Meunier vult de fruitigheid van de Chardonnay aan. 35% Pinot Noir zorgt voor meer structuur.