De categorie gevogelte onderscheidt zich bijna niet van witte, magere vleessoorten. In dit geval zijn gerechten met eend ook onderdeel van deze categorie.

MOUSSERENDE WIJNEN

2010 | Frankrijk | Champagne

Caillez Lemaire Jadis Extra-Brut Premier Cru

52.25

Jadis is het paradepaardje van Caillez Lemaire. Een vintage Champagne uit 2010 van Premier Cru wijngaarden in Cumières en Hautvillers. De basiswijn wordt voor 100% gemaakt in houten vaten en 9 maanden gerijpt. 10 jaar worden de flessen bewaard voor ze de kelder verlaten. Deze Extra-Brut van 60% Chardonnay, 30% Pinot Noir en 10% Meunier is rijk met veel beleving en lengte.

MOUSSERENDE WIJNEN

NV | Frankrijk | Champagne

Caillez Lemaire Reflets Extra-Brut

34.50

Bij de “Reflets” Extra-Brut wordt geen MLF toegepast en de basiswijn wordt voor 25% gemaakt in houten vaten. Na de “liqueur de triage” (voor de tweede gisting) worden de flessen voor 24 maanden (sur lattes) bewaard. Reflets is heel fruitig met tonen van citrus, witte bloemen en brooddeeg. 45% Meunier vult de fruitigheid van de Chardonnay aan. 35% Pinot Noir zorgt voor meer structuur.

LICHT & FRUITIG

2022 | Frankrijk | Bourgogne

Domaine Parigot Pommard Les Riottes

55.75

Pinot Noir met een heerlijke aromatische intensiteit. Een fruitige aanzet, daarna boerse kenmerken zoals kruiden en scherpe zuren maar alles in harmonie. Mondgevoel gaat heen en weer tussen zoet en zuur met een uitgebalanceerde finale. Mijn persoonlijke favoriet, smaakvol, elegant en fris.