Milde kaas, geen pittige blauwschimmel of hele oude, kruidige kaas. Maar eerder tussen romig en pittig in past goed bij deze wijnen.
Een prachtig droge sekt met spanning en een fijne mouse. Gemaakt volgens de traditionele methode van Riesling in zijn puurste vorm met karakteristieke frisheid. Gecombineerd met zachte aroma's door houtopvoeding. Afkomstig uit de wijngaarden van Ruppertsberg.
Sinds 2020 op hout gerijpt voor 12 maanden. Deze Spätburgunder komt uit de beste wijngaarden in de omgeving van Ruppertsberg, het grootste deel van de oude Nußbien stokken. Licht gekoeld in de zomer is dit een uitstekende combinatie bij de BBQ. De wijn is rijk aan aroma's en heeft een intense smaakbeleving. Zou ook een aantal jaar kunnen worden bewaard.
Meine gute, wat een bombastisch rijke smaak! De geur geeft het niet direct prijs maar alle kenmerken die houtopvoeding kan geven zijn in deze wijn aanwezig. Daarbij is de textuur creamy en heeft de wijnmaker voldoende zuur kunnen behouden, dit jaar licht crispy zelfs voor de balans in deze wijn. Als je van een volle Chardonnay houdt dan moet je dit ook eens proberen.