Pittige kaas door veroudering, kruiden en scherpte past bij deze wijnen.

VOL & COMPLEX

2021 | Zuid-Afrika | Stellenbosch

Markus Schneider Rooi Olifant

24.40

Een prachtige blend van Markus Schneider. 2021 is een blend van 68% Merlot, 26% Cabernet Sauvignon en 6% Cabernet Franc. In tegenstelling tot jaargang 2017 waar Cabernet Franc de hoofdrol had is dat nu Merlot. De geur is vol en de smaak maakt de verwachting van een mooie Bordeaux blend waar! De smaak is jamachtig fris met rood fruit, gevolgd door rijpe tonen van pruim en een speelse rokerige kruidigheid.

WARM & STOER

2015, 2016 | Italië | Piemonte

Maurizio Ponchione Roero Monfrini

28.60

In geur en smaak vol intens fruitig. Specerijen van houtrijping zijn goed geïntegreerd met een lichte toets van vanille. Daarna ook warme tonen van gedroogd fruit. Een smaakbom maar met een delicaat mondgevoel, om gelijk te drinken maar kan ook langer worden bewaard.

Uitverkocht

VOL & COMPLEX

2013 | Italië | Piemonte

Damilano Barolo Lecinquevigne

39.95

Deze Barolo wordt gemaakt van de Nebbiolo-druif van 5 verschillende wijngaarden en de wijnstokken zijn 30 tot 50 jaar oud. Ik ben onder de indruk van de smaakintensiteit en de zachte sensatie in het mondgevoel mede door het rijpe fruit. Je kan deze wijn nog bewaren maar dat heb ik al een aantal jaar voor jou gedaan. Van deze wijn met een heerlijke afdronk zijn nog een paar flessen uit 2013 verkrijgbaar.