Vette vleessoorten waarvan een groot deel ook op de BBQ of in een stoofpot wordt bereid, gaan goed samen met deze wijnen.

WARM & STOER

2015 | Italië | Toscane

Marzocco di Poppiano Pretale

20.60

Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.

VOL & COMPLEX

2018 | Oostenrijk | Weinviertel

Niki Windisch Berggrund Pinot Noir

19.95

Vol finesse, zacht en met een goede lengte. Twee keer per dag zijn de druiven ondergedompeld tijdens vergisting voor meer extractie. Rijping voor 18 maanden op barriques, waarvan de helft op nieuw hout, heeft de complexiteit van deze wijn verhoogd met een breed scala aan aroma's. Een elegante en smaakvolle Pinot Noir.