Dit zijn de wijnen die passen bij gerechten uit de Aziatische keuken met een milde tot scherpe kruidigheid.
Een fieldblend uit Oostenrijk die verkwikkend fris is. De geur is stuivend en komt je tegemoet met vlierbloesem en mango tonen. Het mondgevoel is sappig en de smaak tropisch met naar de afdronk fijne bitters. Een toegankelijke wijn met een aromatische indruk.
De instap Grüner Veltliner van Niki Windisch maar verwacht meer van deze wijn dan gemiddeld. Dit door een korte rijping op fijne droesem. Het is een fruitige wijn met een licht filmend mondgevoel en fris mineraal karakter. Een wijn waarmee je lekker naar het voorgerecht toewerkt of de hele avond tevreden mee bent.
Niet voor niets in de prijzen gevallen, deze expressieve wijn. Uit de beste wijngaarden van Niki. Knisperend fris met een fijne mineraliteit. Fermentatie door spontane gisting gevolgd door een rijping van 8 maanden in foeders op de droesem. Een uitzonderlijke Muskateller met een lange mondvullende afdronk.
Door een lange rijping op fijne droesem is dit is geen typische Grüner Veltliner. Het heeft wel de frisheid en het bekende pepertje maar het is ook geconcentreerd en smaakvol. Daarbij is het mondgevoel romig, heeft het een fijne zuurgraad en een licht bittere scherpte. Completer dan deze Grüner Veltliner wordt het niet!