Magere vissoorten zoals de meeste schaal- en schelpdieren en witvis gaan goed samen met deze wijnen.
Pinot gris is in de mode. Het is een smaakvolle wijn zonder al te breed te zijn en een veelzijdige begeleider van gerechten. Heeft een fantastisch evenwicht en een fijne mineraliteit. Te verwachten zijn bloementonen, citrus en kruiden in de geur. Complexe aroma's in de mond met een geweldige romige structuur, lichte hazelnoottonen en minerale hints.
30 euro voor een Sauvignon Blanc lijkt veel, maar deze is het meer dan waard. In het bijzonder door het zalvende mondgevoel en de aanhoudende smaak. Het terroir van Ried Sulz zorgt voor een wijn gedragen door citrus met bloemige tonen. De wijn is sprankelend schoon en heeft een delicate vanille toets.
Doet mij van de drie witte druiven het meest denken aan Riesling door de geur van bijenwas. De structuur van deze frisse plezierrijke wijn is strak en droog maar een zoetje als gedroogde abrikoos maakt het interessant. Afkomstig uit een coöperatie van 180 biologische wijnmakers. Eerlijk geproduceerd en de zevende witte blend van Pépin.