Milde kaas, geen pittige blauwschimmel of hele oude, kruidige kaas. Maar eerder tussen romig en pittig in past goed bij deze wijnen.

RIJK & INTENS

2022 | Duitsland | Pfalz

Dr. Josef Köhr Auxerrois

17.55

Meine gute, wat een bombastisch rijke smaak! De geur geeft het niet direct prijs maar alle kenmerken die houtopvoeding kan geven zijn in deze wijn aanwezig. Daarbij is de textuur creamy en heeft de wijnmaker voldoende zuur kunnen behouden, dit jaar licht crispy zelfs voor de balans in deze wijn. Als je van een volle Chardonnay houdt dan moet je dit ook eens proberen.

WARM & STOER

2017 | Spanje | Rioja

Pretium Rioja

22.95

Slechts 2000 flessen worden geproduceerd van deze meer dan 100 jaar oude wijnstokken en sinds 2017 “single vine-yard” Rioja. Het is een elegante Rioja, daarmee bedoel ik dat kenmerken van houtopoeding zacht geïntegreerd zijn. De wijn is heel fruitig met een warme kruidigheid. Compleet en in harmonie. Het advies is om deze wijn goed te decanteren of langer te bewaren.