Milde kaas, geen pittige blauwschimmel of hele oude, kruidige kaas. Maar eerder tussen romig en pittig in past goed bij deze wijnen.

BIO

LICHT & FRUITIG

2022 | Frankrijk | Loire

Bertrand & Vincent Marchesseau Utopie

15.25

De beste wijn van de wereld willen maken, dat willen de broers Marchesseau met deze wijn. Niet alleen met aandacht voor kwaliteit maar ook door de impact op het milieu te minimaliseren. Net als de Chenin Blanc krijgt deze wijn een gedeeltelijke houtrijping. Dit heeft de wijn zachter en minder boers gemaakt dan de meeste wijnen van Cabernet Franc. De wijn is fruitig en gedurfd met een lichte kruidigheid.

BIO

ZACHT & ROND

2022 | Frankrijk | Loire

Bertrand & Vincent Marchesseau Chenin Blanc Chinon

17.15

Deze Chenin Blanc komt uit Chinon in de Loire waar natuurlijk meer Cabernet Franc wordt gemaakt. Het is een heerlijke witte wijn met een bereik van wit naar rijp fruit met delicate tonen van houtrijping. De smaak is sappig met nectarine en in balans door een aangename zuurgraad. Leuk hoor, zeker proberen!

VOL & COMPLEX

2017 | Italië | Veneto

Pietro Zardini Amarone Della Valpolicella

41.25

Hier moet je even de tijd voor nemen. Drink je dit nu, dan is het advies om deze wijn te decanteren of een paar uur eerder te laten luchten. Complex met veel diepgang en gedroogd fruit door de Amarone stijl. Een prachtige veroudering, elegant van smaak en dit jaar wordt beter beoordeeld.

WARM & STOER

2017, 2018 | Italië | Veneto

Pietro Zardini Rosignol Vino Rosso

23.95

Pietro vindt de perfecte balans in al zijn wijnen. De druiven worden voor 3 tot 4 maanden gedroogd en traditioneel gefermenteerd. Deze krachtige rode wijn die bij voorkeur gedronken wordt bij een vleesgerecht of kruidige kaas, is vol fruitig met rijpe tonen en een evenwichtige zuurgraad. De toets van specerijen maakt deze wijn compleet.