Vette vleessoorten waarvan een groot deel ook op de BBQ of in een stoofpot wordt bereid, gaan goed samen met deze wijnen.

BIO

VOL & COMPLEX

2010 | Italië | Piemonte

Reichmuth Marcel Josef Còccu

19.60

Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.

LEVENDIG & FRIS

2022 | Duitsland | Pfalz

Jesuitenhof Dirmsteiner Sauvignon Blanc

14.25

Sauvignon Blanc uit de Pfalz is heel krachtig, expressief en mineraal. Het aroma van tropisch fruit stuift het glas uit. De geur zet zoet aan maar dit wordt in smaak overtroffen door het zuur van citrusvruchten. Deze wijn heeft een lichte bubbel en is lekker fris.

VOL & COMPLEX

2016 | Italië | Piemonte

Maurizio Ponchione Barbera d’Alba Monfrini

26.75

De verbazing van de Piemonte Perswijn proeverij in maart 2020. Vol van donker en gedroogd fruit gecombineerd met specerijen van de 16 maanden houtrijping. Elegant met zacht geïntegreerde tannine. Een wijn met een rijke en aanhoudende smaak en lange afdronk.