Niet voor niets in de prijzen gevallen, deze expressieve wijn. Uit de beste wijngaarden van Niki. Knisperend fris met een fijne mineraliteit. Fermentatie door spontane gisting gevolgd door een rijping van 8 maanden in foeders op de droesem. Een uitzonderlijke Muskateller met een lange mondvullende afdronk.
Ik importeer deze wijn graag omdat het de meest uitgesproken Valpolicella Ripasso is en hierom werk ik samen met Pietro Zardini. Deze wijn is voller dan gemiddeld door veel fruit en een krachtig kruidenpalet, samengevat; veel wijn van zorgvuldig en laat geoogste druiven.
Hier moet je even de tijd voor nemen. Drink je dit nu, dan is het advies om deze wijn te decanteren of een paar uur eerder te laten luchten. Complex met veel diepgang en gedroogd fruit door de Amarone stijl. Een prachtige veroudering, elegant van smaak en dit jaar wordt beter beoordeeld.
Pietro vindt de perfecte balans in al zijn wijnen. De druiven worden voor 3 tot 4 maanden gedroogd en traditioneel gefermenteerd. Deze krachtige rode wijn die bij voorkeur gedronken wordt bij een vleesgerecht of kruidige kaas, is vol fruitig met rijpe tonen en een evenwichtige zuurgraad. De toets van specerijen maakt deze wijn compleet.
Een blend van druiven die geweldig samenkomen. Begint met veel rood fruit, smaakt naar een frambozen zuurstok, daarna rijp fruit en specerijen. Het is warme en elegante wijn die als borrelwijn ook goed kan worden gedronken. Nieuwe jaargang volgt deze zomer.