Wijnen die goed combineren bij een borrel of zonder spijs ook soepel te nuttigen zijn.
Coupage is een wijn van 60% Monastrell en 40% Syrah. Je denkt misschien; dat zal wel stevig zijn maar integendeel, deze wijn is heerlijk soepel en verfijnd. Het mondgevoel begint zacht gevolgd door frisse spannende zuren. Het is de crianza van het wijnhuis met 6 maanden rijping op frans eiken. De fles is snel leeg!
Fijn dat deze kwaliteit steeds dichterbij komt. Dit is een wijn om te proberen naast de Pommard van Domaine Parigot. Het is een wijn met boerse kenmerken zoals aardbeien jam met bitter van fruitpitten, kruidig, aards en zuur van bosbes. Geconcentreerde rode wijn met kruidigheid en gekonfijt fruit in het aroma. De smaak is vol, rond en zwoel.
Deze riesling heeft frisse zuren maar geeft door de combinatie met tropisch fruit een rond mondgevoel. Vol van smaak door twee uiterste van citrus en steenfruit samen te brengen. De mineraliteit maakt deze wijn heel levendig. Doet het goed in de Aziatische keuken van sushi tot pittige kruiden.
Sauvignon Blanc uit de Pfalz is heel krachtig, expressief en mineraal. Het aroma van tropisch fruit stuift het glas uit. De geur zet zoet aan maar dit wordt in smaak overtroffen door het zuur van citrusvruchten. Deze wijn heeft een lichte bubbel en is lekker fris.