Magere vleessoorten, denk aan rosbief, varkenshaas, fricandeau en steak tartaar combineren goed bij deze wijnen.
Deze Frühburgunder uit de Nahe toont een verfijnde structuur met zachte tannines en een levendige zuurgraad. De wijn is soepel en evenwichtig, met een subtiele kruidigheid die diepte en karakter toevoegt. Ideaal om licht gekoeld te drinken.
Dit is een pure, ambachtelijke Bobal van oude stokken uit 1930, geplant op 900 meter hoogte in Fuenterrobles op kalkrijke bodems. De handgeplukte druiven leveren een wijn met volle body en fijne spanning. De stijl is energiek en karaktervol, met een stevige structuur en een elegante, lange en harmonieuze afdronk.
Door korte schilweking ontstaat een verfijnde rosé met levendige frisheid en zachte structuur. De Sangiovese-druif geeft een subtiele zoetheid mee door het rode fruit, te herkennen aan kers. Samen zorgt dit voor een aangename en harmonieuze balans. Deze rosé is toch net even interessanter door 6 maanden rijping op de lie.
Gemaakt van 85% Grenache met al zijn fruit, zonder houtopvoeding. In een blend met Syrah, die wordt gefermenteerd en 4 maanden gerijpt op barriques. Deze wijn toont een explosie van fruit met een gedoseerde kruidigheid. Vol maar soepel door de zachte tannines. Het drinkt als een Beaujolais met diepgang. Heerlijk om licht gekoeld te drinken.
Fermentatie in RVS tanks voor de Grechetto (90%), en op houten vaten voor de Riesling. Zes maanden veroudering ‘sur lies’, gevolgd met één maand veroudering op fles. Een fraaie blend met secundaire smaken maar ook frisheid door de wijngaard gelegen op 1200 meter hoogte. Een wijn met energieke minerale spanning, romige textuur en met hoge intensiteit.
Een gedurfde mix van fruitige frisheid en kruidige diepte. Deze wijn is 12 maanden gerijpt op Frans eiken. Met de kosmonaut, het personage uit de stad Lanciego en de naam "el Paraje 601" om de ligging van de wijngaard aan te geven. Een liefhebber van natuurlijke en terroir gedreven wijnen zal dit zeker aanspreken.
Een frisse, jonge rode wijn uit de Rioja gemaakt volgens de "macération carbonique" methode. Daarom toont deze wijn een fruitig en levendig karakter met een speelse zuiverheid die uitnodigt tot een eerste slok. Deze wijn is traditioneel samengesteld uit de blauwe druif Tempranillo en de witte druif Viura.
Van de beste druiven afkomstig uit wijngaarden die 560 meter hoog gelegen zijn. Wijngaarden met veel gesteente zoals afgebeeld op het label. Een bijzonder traditionele blend van Tempranillo, Viura en Grenache. Gerijpt op de droesem in vaten van 500 liter van Frans, Amerikaans en Hongaars eikenhout. Een veelzijdige wijn, perfect voor wie houdt van een authentieke Rioja met een pure expressie.
Meer dan een gewone Sauvignon Blanc door een late oogst. Ligt daarom qua smaak tussen Frankrijk en Nieuw-Zeeland in. Veel rijp steenfruit maar ook de groene tonen. Deze wijn is sappig, heerlijk fruitig en heeft een frisse spanning.
Een absolute plezierwijn in moderne stijl gemaakt. Deze sappige rode wijn heeft bijna geen tannines door de druif Cinsault en de korte maceratie. Is gemaakt om gekoeld, tussen de 12 en 15 graden te drinken (bij visgerechten). De wijn is soepel, licht robijnrood van kleur en helder. Heeft veel rood fruit, is verkwikkend fris en biedt een lange afdronk.
Jadis is het paradepaardje van Caillez Lemaire. Een vintage Champagne uit 2010 van Premier Cru wijngaarden in Cumières en Hautvillers. De basiswijn wordt voor 100% gemaakt in houten vaten en 9 maanden gerijpt. 10 jaar worden de flessen bewaard voor ze de kelder verlaten. Deze Extra-Brut van 60% Chardonnay, 30% Pinot Noir en 10% Meunier is rijk met veel beleving en lengte.
Esprit is een Blanc de Blancs (alleen Chardonnay) Champagne maar zonder toevoegingen. Het is een “Brut Nature”, puur met een hele fijne bubbel en een minerale spanning. Merendeel van de assemblage bestaat uit oudere jaargangen. Dit maakt deze Champagne interessant met aroma's ontwikkelt door de autolyse.
De Pinot Blanc de Noirs Brut maakt indruk met een breed palet aan aroma’s zoals citroen, kers, vanille, walnoot en sinaasappelschil. Deze sekt is harmonieus met evenwichtige zuren en een fijne mousse.
Een Spätburgunder die doet denken aan Pinot Noir uit de Côte de Nuits, Schoon, zuiver, met framboos en kers gevolgd door een rokerige ondertoon. Veel aroma's zijn te ontdekken in deze wijn die aangenaam en evenwichtig is. Het mondgevoel is soepel met naar de lange afdronk een pepertje.
Een fieldblend uit Oostenrijk die verkwikkend fris is. De geur is stuivend en komt je tegemoet met vlierbloesem en mango tonen. Het mondgevoel is sappig en de smaak tropisch met naar de afdronk fijne bitters. Een toegankelijke wijn met een aromatische indruk.
Fruitig, soepel en aangenaam is deze NICK RED gemaakt van de druif Zweigelt. Het karakter van deze wijn is te vergelijken met een Pinot Noir of Gamay. Uitgesproken fruitig in de aanzet, met soepele tannine en een fijne kruidigheid. Een sappige een frisse rode wijn die ook licht gekoeld gedronken kan worden. En een fijne begeleider van eten.
De instap Grüner Veltliner van Niki Windisch maar verwacht meer van deze wijn dan gemiddeld. Dit door een korte rijping op fijne droesem. Het is een fruitige wijn met een licht filmend mondgevoel en fris mineraal karakter. Een wijn waarmee je lekker naar het voorgerecht toewerkt of de hele avond tevreden mee bent.
Een wijn gerijpt in grote eikenhouten en oude vaten, dus secundaire aroma's zijn subtiel aanwezig in deze soepele wijn. De kenmerken zijn mooi in balans, denk aan rood fruit met een gedoseerde kruidigheid. Drinkt plezierig door weinig tannine en een fijne frisheid. Heeft naar de afdronk een mooie beklijving.