Milde kaas, geen pittige blauwschimmel of hele oude, kruidige kaas. Maar eerder tussen romig en pittig in past goed bij deze wijnen.

WARM & STOER

2015 | Italië | Toscane

Marzocco di Poppiano Pretale

20.60

Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.

LICHT & FRUITIG

2019 | Italië | Toscane

Marzocco di Poppiano Chianti

13.25

Chianti staat bekend om wijnen van de druif Sangiovese die lang houtrijping hebben gehad. Dit is iets anders, waarbij oxidatie is beperkt en gedurende 15 dagen, elke dag een maximale extractie van aroma's uit de schillen is gehaald. Het resultaat is een hele fruitige en frisse wijn met een geconcentreerde smaak, die lekker gekoeld kan worden gedronken.

RIJK & INTENS

2022 | Duitsland | Pfalz

Dr. Josef Köhr Auxerrois

17.55

Meine gute, wat een bombastisch rijke smaak! De geur geeft het niet direct prijs maar alle kenmerken die houtopvoeding kan geven zijn in deze wijn aanwezig. Daarbij is de textuur creamy en heeft de wijnmaker voldoende zuur kunnen behouden, dit jaar licht crispy zelfs voor de balans in deze wijn. Als je van een volle Chardonnay houdt dan moet je dit ook eens proberen.