Milde kaas, geen pittige blauwschimmel of hele oude, kruidige kaas. Maar eerder tussen romig en pittig in past goed bij deze wijnen.

BIO

VOL & COMPLEX

2010 | Italië | Piemonte

Reichmuth Marcel Josef Còccu

19.60

Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.

BIO

WARM & STOER

2020 | Italië | Puglia

Tenuta Viglione Primitivo Maioliche

11.95

Een fruitige wijn met pit door kruidige tonen maar blijft soepel. Deze wijn combineert uitstekend bij vette vleessoorten en geeft een goede intensiteit en persistentie. Een heerlijke biologisch geproduceerde Primitivo.

BIO

RIJK & INTENS

2020 | Italië | Puglia

Tenuta Viglione Falanghina Maioliche

10.95

In 2001 kon Giovanni Zullo Jr. van Tenuta Viglione het niet laten om de Falanghina-druif naar Puglia te halen om zijn uitgesproken karakter. Deze wijn heeft aromatische kenmerken als bloesem en honing, is fruitig met perzik en meloen maar bovenal fris door limoen. Een smaakvolle en frisse wijn, die ook graag geschonken wordt in restaurants.

WARM & STOER

2019 | Italië | Piemonte

Maurizio Ponchione Barbera d’Alba Donia

18.50

Dit is een nieuwe Barbera d'Alba van Maurizio waarbij roestvrijstalen tanks zijn toegepast voor het verduidelijken van de fris en fruitige aroma's. Gevolgd door een korte houtopvoeding in Sloveense vaten geeft deze wijn warme tonen. Deze wijn heeft een rijke smaakbeleving met bijzondere kenmerken.