Milde kaas, geen pittige blauwschimmel of hele oude, kruidige kaas. Maar eerder tussen romig en pittig in past goed bij deze wijnen.
Een wijn gerijpt in grote eikenhouten en oude vaten, dus secundaire aroma's zijn subtiel aanwezig in deze soepele wijn. De kenmerken zijn mooi in balans, denk aan rood fruit met een gedoseerde kruidigheid. Drinkt plezierig door weinig tannine en een fijne frisheid. Heeft naar de afdronk een mooie beklijving.
Geen gewone instapwijn maar van hoge kwaliteit. Het heeft alle mooie kenmerken van een Pinot Blanc zoals tropisch fruit en een frisse mineraliteit. Maar deze wijn geeft net iets meer beleving door een oliënd mondgevoel en de lange afdronk. Een geweldig glas in deze prijscategorie!
De beste wijn van de wereld willen maken, dat willen de broers Marchesseau met deze wijn. Niet alleen met aandacht voor kwaliteit maar ook door de impact op het milieu te minimaliseren. Net als de Chenin Blanc krijgt deze wijn een gedeeltelijke houtrijping. Dit heeft de wijn zachter en minder boers gemaakt dan de meeste wijnen van Cabernet Franc. De wijn is fruitig en gedurfd met een lichte kruidigheid.
Deze Chenin Blanc komt uit Chinon in de Loire waar natuurlijk meer Cabernet Franc wordt gemaakt. Het is een heerlijke witte wijn met een bereik van wit naar rijp fruit met delicate tonen van houtrijping. De smaak is sappig met nectarine en in balans door een aangename zuurgraad. Leuk hoor, zeker proberen!
Dit is een nieuwe Barbera d'Alba van Maurizio waarbij roestvrijstalen tanks zijn toegepast voor het verduidelijken van de fris en fruitige aroma's. Gevolgd door een korte houtopvoeding in Sloveense vaten geeft deze wijn warme tonen. Deze wijn heeft een rijke smaakbeleving met bijzondere kenmerken.
Gemaakt van de Arneis-druif met een licht tropisch bouquet maar die ook kruidig en verfrissend is. De wijn heeft een mooie balans, is levendig zuiver met minerale kenmerken en een romige toets van houtopvoeding. Het is een gastronomisch glas wijn die graag geschonken wordt in restaurants.