Milde kaas, geen pittige blauwschimmel of hele oude, kruidige kaas. Maar eerder tussen romig en pittig in past goed bij deze wijnen.

MOUSSERENDE WIJNEN

2020 | Duitsland | Pfalz

Dr. Josef Köhr Riesling Brut Nature

17.60

Een prachtig droge sekt met spanning en een fijne mouse. Gemaakt volgens de traditionele methode van Riesling in zijn puurste vorm met karakteristieke frisheid. Gecombineerd met zachte aroma's door houtopvoeding. Afkomstig uit de wijngaarden van Ruppertsberg.

BIO

VOL & COMPLEX

2010 | Italië | Piemonte

Reichmuth Marcel Josef Folèt

18.15

De geur van deze wijn komt naar je toe met sterke hints van wilde bessen die zich in een jam vermengen met vanilletonen. Het is een warme intense wijn die tegelijkertijd ook fris en mineraal is met een aanhoudende afdronk. Folèt is een Piemontees-dialectwoord dat elf betekent, om het ongedisciplineerde karakter te benadrukken.

BIO

VOL & COMPLEX

2010 | Italië | Piemonte

Reichmuth Marcel Josef Còccu

19.60

Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.

VOL & COMPLEX

2022 | Duitsland | Pfalz

Dr. Josef Köhr Spätburgunder Ruppertsberg

13.95

Sinds 2020 op hout gerijpt voor 12 maanden. Deze Spätburgunder komt uit de beste wijngaarden in de omgeving van Ruppertsberg, het grootste deel van de oude Nußbien stokken. Licht gekoeld in de zomer is dit een uitstekende combinatie bij de BBQ. De wijn is rijk aan aroma's en heeft een intense smaakbeleving. Zou ook een aantal jaar kunnen worden bewaard.

RIJK & INTENS

2022 | Duitsland | Pfalz

Dr. Josef Köhr Auxerrois

17.55

Meine gute, wat een bombastisch rijke smaak! De geur geeft het niet direct prijs maar alle kenmerken die houtopvoeding kan geven zijn in deze wijn aanwezig. Daarbij is de textuur creamy en heeft de wijnmaker voldoende zuur kunnen behouden, dit jaar licht crispy zelfs voor de balans in deze wijn. Als je van een volle Chardonnay houdt dan moet je dit ook eens proberen.