Let bij pasta op de room en de scherpte van kruiden die mogelijk beter passen bij een andere wijn. Lees hiervoor het blog Wijn bij spijs. Over het algemeen past het bij deze wijnen.
Deze Frühburgunder uit de Nahe toont een verfijnde structuur met zachte tannines en een levendige zuurgraad. De wijn is soepel en evenwichtig, met een subtiele kruidigheid die diepte en karakter toevoegt. Ideaal om licht gekoeld te drinken.
Dit is een pure, ambachtelijke Bobal van oude stokken uit 1930, geplant op 900 meter hoogte in Fuenterrobles op kalkrijke bodems. De handgeplukte druiven leveren een wijn met volle body en fijne spanning. De stijl is energiek en karaktervol, met een stevige structuur en een elegante, lange en harmonieuze afdronk.
Door korte schilweking ontstaat een verfijnde rosé met levendige frisheid en zachte structuur. De Sangiovese-druif geeft een subtiele zoetheid mee door het rode fruit, te herkennen aan kers. Samen zorgt dit voor een aangename en harmonieuze balans. Deze rosé is toch net even interessanter door 6 maanden rijping op de lie.
Gemaakt van 85% Grenache met al zijn fruit, zonder houtopvoeding. In een blend met Syrah, die wordt gefermenteerd en 4 maanden gerijpt op barriques. Deze wijn toont een explosie van fruit met een gedoseerde kruidigheid. Vol maar soepel door de zachte tannines. Het drinkt als een Beaujolais met diepgang. Heerlijk om licht gekoeld te drinken.
Fermentatie in RVS tanks voor de Grechetto (90%), en op houten vaten voor de Riesling. Zes maanden veroudering ‘sur lies’, gevolgd met één maand veroudering op fles. Een fraaie blend met secundaire smaken maar ook frisheid door de wijngaard gelegen op 1200 meter hoogte. Een wijn met energieke minerale spanning, romige textuur en met hoge intensiteit.
Jadis is het paradepaardje van Caillez Lemaire. Een vintage Champagne uit 2010 van Premier Cru wijngaarden in Cumières en Hautvillers. De basiswijn wordt voor 100% gemaakt in houten vaten en 9 maanden gerijpt. 10 jaar worden de flessen bewaard voor ze de kelder verlaten. Deze Extra-Brut van 60% Chardonnay, 30% Pinot Noir en 10% Meunier is rijk met veel beleving en lengte.
Bij de “Reflets” Extra-Brut wordt geen MLF toegepast en de basiswijn wordt voor 25% gemaakt in houten vaten. Na de “liqueur de triage” (voor de tweede gisting) worden de flessen voor 24 maanden (sur lattes) bewaard. Reflets is heel fruitig met tonen van citrus, witte bloemen en brooddeeg. 45% Meunier vult de fruitigheid van de Chardonnay aan. 35% Pinot Noir zorgt voor meer structuur.
De smaak van de Brut “Blanc de Blancs” is mooi in balans en rijk. De complexiteit komt van een langere lie rijping en de kelder vol reservewijnen die worden gebruikt in het blendproces. Hierdoor heeft deze Grand Cru Champagne extra aroma’s die niet ten koste zijn gegaan van de frisheid en mineraliteit die Champagne heeft.
Een Spätburgunder die doet denken aan Pinot Noir uit de Côte de Nuits, Schoon, zuiver, met framboos en kers gevolgd door een rokerige ondertoon. Veel aroma's zijn te ontdekken in deze wijn die aangenaam en evenwichtig is. Het mondgevoel is soepel met naar de lange afdronk een pepertje.
Een Chardonnay die die met de jaren beter wordt, net als met enige tijd in het glas. Een complete wijn met minerale frisheid en een hoog ontwikkelingspotentieel. Spontaan gefermenteerd en 12 maanden gerijpt op volle gist in oudere barriques. Het alternatief voor een goede Bourgogne met een lange smaakbeleving.
Fruitig, soepel en aangenaam is deze NICK RED gemaakt van de druif Zweigelt. Het karakter van deze wijn is te vergelijken met een Pinot Noir of Gamay. Uitgesproken fruitig in de aanzet, met soepele tannine en een fijne kruidigheid. Een sappige een frisse rode wijn die ook licht gekoeld gedronken kan worden. En een fijne begeleider van eten.
De instap Grüner Veltliner van Niki Windisch maar verwacht meer van deze wijn dan gemiddeld. Dit door een korte rijping op fijne droesem. Het is een fruitige wijn met een licht filmend mondgevoel en fris mineraal karakter. Een wijn waarmee je lekker naar het voorgerecht toewerkt of de hele avond tevreden mee bent.
Glou Glou lekker! Een hele mooie presentatie van de Beaujolais. Heeft een ongelofelijke drinkflow door veel sappig rood fruit dat in harmonie is met frisheid en zich toont als rode bes en granaatappel. Dit wordt nog vergezeld door aardse, bloemige tonen en specerijen. Dit is heerlijk drinken (ook licht gekoeld)!
Kan niet anders zeggen; impressed again door deze pure Merlot, ongefilterd van Christopher en Vivienne. Een eerste kleine productie van Köhr, namelijk 2 vaten barrique. In een stijl gemaakt zoals ik het zelf graag drink, met veel concentratie en een lange smaakbeleving.
Een originele samenstelling van blauwe druiven uit het zuiden van Frankrijk gecombineerd met de witte druif Muscat d'Alexandrie. Een toegankelijke rode natuurwijn waar de blauwe druiven zorgen voor een sappige en kruidige beleving en de witte Muscat voor een frisse en bloemige smaak. Dit is de zesde rode blend van Pépin.
De geur van deze wijn komt naar je toe met sterke hints van wilde bessen die zich in een jam vermengen met vanilletonen. Het is een warme intense wijn die tegelijkertijd ook fris en mineraal is met een aanhoudende afdronk. Folèt is een Piemontees-dialectwoord dat elf betekent, om het ongedisciplineerde karakter te benadrukken.
Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.
Chianti staat bekend om wijnen van de druif Sangiovese die lang houtrijping hebben gehad. Dit is iets anders, waarbij oxidatie is beperkt en gedurende 15 dagen, elke dag een maximale extractie van aroma's uit de schillen is gehaald. Het resultaat is een hele fruitige en frisse wijn met een geconcentreerde smaak, die lekker gekoeld kan worden gedronken.