Let bij pasta op de room en de scherpte van kruiden die mogelijk beter passen bij een andere wijn. Lees hiervoor het blog Wijn bij spijs. Over het algemeen past het bij deze wijnen.

MOUSSERENDE WIJNEN

2011 | Frankrijk | Champagne

Caillez Lemaire Jadis Extra-Brut Premier Cru

52.25

Jadis is het paradepaardje van Caillez Lemaire. Een vintage Champagne uit 2011 van Premier Cru wijngaarden in Cumières en Hautvillers. De basiswijn wordt voor 100% gemaakt in houten vaten en 9 maanden gerijpt. 10 jaar worden de flessen bewaard voor ze de kelder verlaten. Deze Extra-Brut van 60% Chardonnay, 30% Pinot Noir en 10% Meunier is rijk met veel beleving en lengte.

MOUSSERENDE WIJNEN

NV | Frankrijk | Champagne

Caillez Lemaire Reflets Extra-Brut

34.50

Bij de “Reflets” Extra-Brut wordt geen MLF toegepast en de basiswijn wordt voor 25% gemaakt in houten vaten. Na de “liqueur de triage” (voor de tweede gisting) worden de flessen voor 24 maanden (sur lattes) bewaard. Reflets is heel fruitig met tonen van citrus, witte bloemen en brooddeeg. 45% Meunier vult de fruitigheid van de Chardonnay aan. 35% Pinot Noir zorgt voor meer structuur.

MOUSSERENDE WIJNEN

NV | Frankrijk | Champagne

Herbelet Blanc de Blancs Brut Grand Cru

37.65

De smaak van de Brut “Blanc de Blancs” is mooi in balans en rijk. De complexiteit komt van een langere lie rijping en de kelder vol reservewijnen die worden gebruikt in het blendproces. Hierdoor heeft deze Grand Cru Champagne extra aroma’s die niet ten koste zijn gegaan van de frisheid en mineraliteit die Champagne heeft.

31.20

Een Spätburgunder die doet denken aan Pinot Noir uit de Côte de Nuits, Schoon, zuiver, met framboos en kers gevolgd door een rokerige ondertoon. Veel aroma's zijn te ontdekken in deze wijn die aangenaam en evenwichtig is. Het mondgevoel is soepel met naar de lange afdronk een pepertje.

RIJK & INTENS

2021 | Duitsland | Baden

Heinemann Scherzinger Chardonnay “SR” Reserve

24.50

Een Chardonnay die die met de jaren beter wordt, net als met enige tijd in het glas. Een complete wijn met minerale frisheid en een hoog ontwikkelingspotentieel. Spontaan gefermenteerd en 12 maanden gerijpt op volle gist in oudere barriques. Het alternatief voor een goede Bourgogne met een lange smaakbeleving.

LICHT & FRUITIG

2021 | Oostenrijk | Weinviertel

Niki Windisch NICK RED

11.95

Fruitig, soepel en aangenaam is deze NICK RED gemaakt van de druif Zweigelt. Het karakter van deze wijn is te vergelijken met een Pinot Noir of Gamay. Uitgesproken fruitig in de aanzet, met soepele tannine en een fijne kruidigheid. Een sappige een frisse rode wijn die ook licht gekoeld gedronken kan worden. En een fijne begeleider van eten.

LEVENDIG & FRIS

2022 | Oostenrijk | Weinviertel

Niki Windisch Weinviertel DAC

12.60

De instap Grüner Veltliner van Niki Windisch maar verwacht meer van deze wijn dan gemiddeld. Dit door een korte rijping op fijne droesem. Het is een fruitige wijn met een licht filmend mondgevoel en fris mineraal karakter. Een wijn waarmee je lekker naar het voorgerecht toewerkt of de hele avond tevreden mee bent.

LICHT & FRUITIG

2020 | Frankrijk | Beaujolais

Laura Lardy Fleurie Les Côtes

20.95

Glou Glou lekker! Een hele mooie presentatie van de Beaujolais. Heeft een ongelofelijke drinkflow door veel sappig rood fruit dat in harmonie is met frisheid en zich toont als rode bes en granaatappel. Dit wordt nog vergezeld door aardse, bloemige tonen en specerijen. Dit is heerlijk drinken (ook licht gekoeld)!

Uitverkocht

WARM & STOER

2020 | Duitsland | Pfalz

Dr. Josef Köhr Merlot Unfiltriert

22.40

Kan niet anders zeggen; impressed again door deze pure Merlot, ongefilterd van Christopher en Vivienne. Een eerste kleine productie van Köhr, namelijk 2 vaten barrique. In een stijl gemaakt zoals ik het zelf graag drink, met veel concentratie en een lange smaakbeleving.

BIO

LICHT & FRUITIG

2020 | Frankrijk | Alsace

Pépin Rouge 06

18.20

Een originele samenstelling van blauwe druiven uit het zuiden van Frankrijk gecombineerd met de witte druif Muscat d'Alexandrie. Een toegankelijke rode natuurwijn waar de blauwe druiven zorgen voor een sappige en kruidige beleving en de witte Muscat voor een frisse en bloemige smaak. Dit is de zesde rode blend van Pépin.

BIO

VOL & COMPLEX

2010 | Italië | Piemonte

Reichmuth Marcel Josef Folèt

18.15

De geur van deze wijn komt naar je toe met sterke hints van wilde bessen die zich in een jam vermengen met vanilletonen. Het is een warme intense wijn die tegelijkertijd ook fris en mineraal is met een aanhoudende afdronk. Folèt is een Piemontees-dialectwoord dat elf betekent, om het ongedisciplineerde karakter te benadrukken.

BIO

VOL & COMPLEX

2010 | Italië | Piemonte

Reichmuth Marcel Josef Còccu

19.60

Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.

LICHT & FRUITIG

2020 | Italië | Toscane

Marzocco di Poppiano Chianti

13.25

Chianti staat bekend om wijnen van de druif Sangiovese die lang houtrijping hebben gehad. Dit is iets anders, waarbij oxidatie is beperkt en gedurende 15 dagen, elke dag een maximale extractie van aroma's uit de schillen is gehaald. Het resultaat is een hele fruitige en frisse wijn met een geconcentreerde smaak, die lekker gekoeld kan worden gedronken.

Uitverkocht

RIJK & INTENS

2020 | Spanje | Castilië en León

Esteban Celemín Verdeja le Dicen

23.25

Dit is Verdeja, een verwant van de bekende Verdejo en met een uniek karakter. Een complexe wijn, met veel materie en diepgang. Het mondgevoel heeft een mollige textuur en is filmend met warme bittere tonen naar de afdronk. Absoluut een mooie ontdekking die je moet proberen.

Uitverkocht

RIJK & INTENS

2020 | Spanje | Castilië en León

Esteban Celemín Señora Vale Albillo Real

23.95

Deze wijn is minstens zo indrukwekkend als het etiket, krachtig en smaakvol. Vanille is duidelijk aanwezig door een Amerikaanse stijl houtlagering maar deze wijn is ook fris en mineraal. Het mondgevoel is zalvend, expressief met gedroogd fruit door de late oogst, heeft een nootachtig aroma, met bloemen en citrus bitters. Daarna veel lengte in de afdronk, een must try en combineert goed bij risotto met vis.

VOL & COMPLEX

2018 | Italië | Trentino

La Vigne Il Ciliegino

17.95

Bordeaux blend uit Vallagarina (Trentino) met een veel belovende geur. De druiven zijn voor een deel gedroogd en hebben 18 tot 24 maanden houtrijping gehad. De smaak heeft een verrassend hoge zuurgraad van citrus naar de aangename afdronk met een winterse kruidigheid.

BIO
Uitverkocht

WARM & STOER

2020 | Italië | Puglia

Tenuta Viglione Morso Rosso Susumaniello Biologico

16.85

Voorheen genaamd Basto. Een wijn voor bij de open haard of om bij te eten. Vol in geur en smaak door veel fruit zowel rood als zwart aangevuld met kruidige tonen. Het mondgevoel is jamachtig waardoor de wijn niet overdreven krachtig is. Deze wijn van de susumaniello-druif zal je niet vervelen. Aan te raden bij de pasta bolognese.

Uitverkocht

WARM & STOER

2019 | Italië | Veneto

Pietro Zardini Valpolicella Ripasso Superiore

22.95

Ik importeer deze wijn graag omdat het de meest uitgesproken Valpolicella Ripasso is en hierom werk ik samen met Pietro Zardini. Deze wijn is voller dan gemiddeld door veel fruit en een krachtig kruidenpalet, samengevat; veel wijn van zorgvuldig en laat geoogste druiven.