Let bij pasta op de room en de scherpte van kruiden die mogelijk beter passen bij een andere wijn. Lees hiervoor het blog Wijn bij spijs. Over het algemeen past het bij deze wijnen.

LEVENDIG & FRIS

2019 | Portugal | Algarve

Paxá Wines Sauvignon Blanc

9.95

Het label oogt niet perfect maar dat is de wijn wel. Het citrus in deze wijn doet denken aan Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland, krachtig, fris en zuur met een zoetje van tropisch fruit. De smaak blijft lekker aanwezig. Heerlijk fris met groene tonen.

LICHT & FRUITIG

2019 | Italië | Toscane

Marzocco di Poppiano Chianti

11.50

Chianti staat bekend om wijnen van de druif Sangiovese die lang houtrijping hebben gehad. Dit is iets anders, waarbij oxidatie is beperkt en gedurende 15 dagen, elke dag een maximale extractie van aroma's uit de schillen is gehaald. Het resultaat is een hele fruitige en frisse wijn met een geconcentreerde smaak, die lekker gekoeld kan worden gedronken.

BIO

WARM & STOER

2020 | Italië | Puglia

Tenuta Viglione Morso Rosso Susumaniello Biologico

13.95

Voorheen genaamd Basto. Een wijn voor bij de open haard of om bij te eten. Vol in geur en smaak door veel fruit zowel rood als zwart aangevuld met kruidige tonen. Het mondgevoel is jamachtig waardoor de wijn niet overdreven krachtig is. Deze wijn van de susumaniello-druif zal je niet vervelen. Aan te raden bij de pasta bolognese.

ZACHT & ROND

2019, 2021 | Italië | Piemonte

Maurizio Ponchione Roero Arneis

14.95

Gemaakt van de Arneis-druif met een licht tropisch bouquet maar die ook kruidig en verfrissend is. De wijn heeft een mooie balans, is levendig zuiver met minerale kenmerken en een romige toets van houtopvoeding. Het is een gastronomisch glas wijn die graag geschonken wordt in restaurants.

BIO

LICHT & FRUITIG

2020 | Frankrijk | Alsace

Pépin Rouge 06

14.95

Een originele samenstelling van blauwe druiven uit het zuiden van Frankrijk gecombineerd met de witte druif Muscat d'Alexandrie. Een toegankelijke rode natuurwijn waar de blauwe druiven zorgen voor een sappige en kruidige beleving en de witte Muscat voor een frisse en bloemige smaak. Dit is de zesde rode blend van Pépin.

BIO

VOL & COMPLEX

2010 | Italië | Piemonte

Reichmuth Marcel Josef Folèt

15.25

De geur van deze wijn komt naar je toe met sterke hints van wilde bessen die zich in een jam vermengen met vanilletonen. Het is een warme intense wijn die tegelijkertijd ook fris en mineraal is met een aanhoudende afdronk. Folèt is een Piemontees-dialectwoord dat elf betekent, om het ongedisciplineerde karakter te benadrukken.

VOL & COMPLEX

2019 | Italië | Trentino

La Vigne Il Ciliegino

15.95

Bordeaux blend uit Vallagarina (Trentino) met een veel belovende geur. De druiven zijn voor een deel gedroogd en hebben 18 tot 24 maanden houtrijping gehad. De smaak heeft een verrassend hoge zuurgraad van citrus naar de aangename afdronk met een winterse kruidigheid.

BIO

VOL & COMPLEX

2010 | Italië | Piemonte

Reichmuth Marcel Josef Còccu

16.45

Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.

WARM & STOER

2018 | Italië | Piemonte

Maurizio Ponchione Barbera d’Alba Donia

17.95

Dit is een nieuwe Barbera d'Alba van Maurizio waarbij roestvrijstalen tanks zijn toegepast voor het verduidelijken van de fris en fruitige aroma's. Gevolgd door een korte houtopvoeding in Sloveense vaten geeft deze wijn warme tonen. Deze wijn heeft een rijke smaakbeleving met bijzondere kenmerken.

WARM & STOER

2019 | Italië | Veneto

Pietro Zardini Valpolicella Ripasso Superiore

18.95

Ik importeer deze wijn graag omdat het de meest uitgesproken Valpolicella Ripasso is en hierom werk ik samen met Pietro Zardini. Deze wijn is voller dan gemiddeld door veel fruit en een krachtig kruidenpalet, samengevat; veel wijn van zorgvuldig en laat geoogste druiven.

RIJK & INTENS

2020 | Spanje | Castilië en León

Esteban Celemín Verdeja le Dicen

18.95

Dit is Verdeja, een verwant van de bekende Verdejo en met een uniek karakter. Een complexe wijn, met veel materie en diepgang. Het mondgevoel heeft een mollige textuur en is filmend met warme bittere tonen naar de afdronk. Absoluut een mooie ontdekking die je moet proberen.

VOL & COMPLEX

2020 | Duitsland | Pfalz

Dr. Josef Köhr Merlot Unfiltriert

19.25

Kan niet anders zeggen; impressed again door deze pure Merlot, ongefilterd van Christopher en Vivienne. Een eerste kleine productie van Köhr, namelijk 2 vaten barrique. In een stijl gemaakt zoals ik het zelf graag drink, met veel concentratie en een lange smaakbeleving.

RIJK & INTENS

2020 | Spanje | Castilië en León

Esteban Celemín Señora Vale Albillo Real

19.95

Deze wijn is minstens zo indrukwekkend als het etiket, krachtig en smaakvol. Vanille is duidelijk aanwezig door een Amerikaanse stijl houtlagering maar deze wijn is ook fris en mineraal. Het mondgevoel is zalvend, expressief met gedroogd fruit door de late oogst, heeft een nootachtig aroma, met bloemen en citrus bitters. Daarna veel lengte in de afdronk, een must try en combineert goed bij risotto met vis.

WARM & STOER

2015, 2016 | Italië | Piemonte

Maurizio Ponchione Roero Monfrini

23.95

In geur en smaak vol intens fruitig. Specerijen van houtrijping zijn goed geïntegreerd met een lichte toets van vanille. Daarna ook warme tonen van gedroogd fruit. Een smaakbom maar met een delicaat mondgevoel, om gelijk te drinken maar kan ook langer worden bewaard.

VOL & COMPLEX

2012 | Italië | Piemonte

Damilano Barolo Lecinquevigne

39.95

Deze Barolo wordt gemaakt van de Nebbiolo-druif van 5 verschillende wijngaarden en de wijnstokken zijn 30 tot 50 jaar oud. Ik ben onder de indruk van de smaakintensiteit en de zachte sensatie in het mondgevoel mede door het rijpe fruit. Je kan deze wijn nog bewaren maar dat heb ik al een aantal jaar voor jou gedaan. Van deze wijn met een heerlijke afdronk zijn nog een paar flessen uit 2012 verkrijgbaar.