Let bij pasta op de room en de scherpte van kruiden die mogelijk beter passen bij een andere wijn. Lees hiervoor het blog Wijn bij spijs. Over het algemeen past het bij deze wijnen.

BIO

VOL & COMPLEX

2010 | Italië | Piemonte

Reichmuth Marcel Josef Còccu

19.60

Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.

WARM & STOER

2019 | Italië | Piemonte

Maurizio Ponchione Barbera d’Alba Donia

18.50

Dit is een nieuwe Barbera d'Alba van Maurizio waarbij roestvrijstalen tanks zijn toegepast voor het verduidelijken van de fris en fruitige aroma's. Gevolgd door een korte houtopvoeding in Sloveense vaten geeft deze wijn warme tonen. Deze wijn heeft een rijke smaakbeleving met bijzondere kenmerken.

ZACHT & ROND

2022 | Italië | Piemonte

Maurizio Ponchione Roero Arneis

16.95

Gemaakt van de Arneis-druif met een licht tropisch bouquet maar die ook kruidig en verfrissend is. De wijn heeft een mooie balans, is levendig zuiver met minerale kenmerken en een romige toets van houtopvoeding. Het is een gastronomisch glas wijn die graag geschonken wordt in restaurants.