Let bij pasta op de room en de scherpte van kruiden die mogelijk beter passen bij een andere wijn. Lees hiervoor het blog Wijn bij spijs. Over het algemeen past het bij deze wijnen.
Glou Glou lekker! Een hele mooie presentatie van de Beaujolais. Heeft een ongelofelijke drinkflow door veel sappig rood fruit dat in harmonie is met frisheid en zich toont als rode bes en granaatappel. Dit wordt nog vergezeld door aardse, bloemige tonen en specerijen. Dit is heerlijk drinken (ook licht gekoeld)!
Een originele samenstelling van blauwe druiven uit het zuiden van Frankrijk gecombineerd met de witte druif Muscat d'Alexandrie. Een toegankelijke rode natuurwijn waar de blauwe druiven zorgen voor een sappige en kruidige beleving en de witte Muscat voor een frisse en bloemige smaak. Dit is de zesde rode blend van Pépin.
Dit is Verdeja, een verwant van de bekende Verdejo en met een uniek karakter. Een complexe wijn, met veel materie en diepgang. Het mondgevoel heeft een mollige textuur en is filmend met warme bittere tonen naar de afdronk. Absoluut een mooie ontdekking die je moet proberen.
Deze wijn is minstens zo indrukwekkend als het etiket, krachtig en smaakvol. Vanille is duidelijk aanwezig door een Amerikaanse stijl houtlagering maar deze wijn is ook fris en mineraal. Het mondgevoel is zalvend, expressief met gedroogd fruit door de late oogst, heeft een nootachtig aroma, met bloemen en citrus bitters. Daarna veel lengte in de afdronk, een must try en combineert goed bij risotto met vis.