Pittige kaas door veroudering, kruiden en scherpte past bij deze wijnen.
Afkomstig uit een 60 jaar oude wijngaard met een beperkte opbrengst van 18hl per ha. Gevolgd door een vinificatie waarbij elke dag voorzichtig wordt "overgepompt" voor extractie. Dit is herkenbaar aan de gelaagdheid van deze wijn. Een glas met veel concentratie en aroma's. Zeer aangenaam dus zeker niet overslaan!
Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.
Een prachtige blend van Markus Schneider. 2021 is een blend van 68% Merlot, 26% Cabernet Sauvignon en 6% Cabernet Franc. In tegenstelling tot jaargang 2017 waar Cabernet Franc de hoofdrol had is dat nu Merlot. De geur is vol en de smaak maakt de verwachting van een mooie Bordeaux blend waar! De smaak is jamachtig fris met rood fruit, gevolgd door rijpe tonen van pruim en een speelse rokerige kruidigheid.