Deze St. Laurent heeft kenmerken van Pinot Noir en is smaakvol. Na het drinken van deze wijn wil je alleen maar meer. Deze wijn is voor een jaar gerijpt op eiken en krijgt een lange flesrijping. Het heeft een volle geconcentreerde smaak met specerijen en een lengte die eindeloos is. Een wijn waar veel in te ontdekken is en die goed combineert bij vleesgerechten. Met een eervolle vermelding in het Duitse Wijnconcours 2022.
Ik importeer deze wijn graag omdat het de meest uitgesproken Valpolicella Ripasso is en hierom werk ik samen met Pietro Zardini. Deze wijn is voller dan gemiddeld door veel fruit en een krachtig kruidenpalet, samengevat; veel wijn van zorgvuldig en laat geoogste druiven.
Hier moet je even de tijd voor nemen. Drink je dit nu, dan is het advies om deze wijn te decanteren of een paar uur eerder te laten luchten. Complex met veel diepgang en gedroogd fruit door de Amarone stijl. Een prachtige veroudering, elegant van smaak en dit jaar wordt beter beoordeeld.
Pietro vindt de perfecte balans in al zijn wijnen. De druiven worden voor 3 tot 4 maanden gedroogd en traditioneel gefermenteerd. Deze krachtige rode wijn die bij voorkeur gedronken wordt bij een vleesgerecht of kruidige kaas, is vol fruitig met rijpe tonen en een evenwichtige zuurgraad. De toets van specerijen maakt deze wijn compleet.
Dit is een lekkere wijn voor bij de borrel. De geur maakt duidelijk dat deze wijn op nieuw Amerikaans eiken gerijpt is en dat is zo, namelijk in vaten van 225 liter gedurende 7 maanden. De kleur is goudgeel en de smaak van deze wijn heeft meer zoet van tropisch fruit dan zuur van citrusvruchten. De wijn is fluweelzacht met een filmend mondgevoel en een lang aanhoudende afdronk met warme tonen.
Van een zeer beperkte productie, 1940 flessen. Een aangename verrassing door een bijzonder zuurtje die lengte en karakter geeft aan deze wijn. Daarbij veel wit fruit en in de afdronk wat bitter door rasp van citrusfruit. Goed in balans en ik neem graag een volgende slok.