Een heerlijk typische Pinot Noir met een boerse en fruitige geur die je tegemoet komt. Staat op de kaart bij restaurants als huis- of openwijn. Afkomstig uit op de heuvel gelegen wijngaarden in Altenburg, tegen de Premier Cru wijngaarden aan. Met een fijne aanzet in de mond is het een wijn die zowel gestructureerd als harmonieus is.
Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.
Chianti staat bekend om wijnen van de druif Sangiovese die lang houtrijping hebben gehad. Dit is iets anders, waarbij oxidatie is beperkt en gedurende 15 dagen, elke dag een maximale extractie van aroma's uit de schillen is gehaald. Het resultaat is een hele fruitige en frisse wijn met een geconcentreerde smaak, die lekker gekoeld kan worden gedronken.
Vol finesse, zacht en met een goede lengte. Twee keer per dag zijn de druiven ondergedompeld tijdens vergisting voor meer extractie. Rijping voor 18 maanden op barriques, waarvan de helft op nieuw hout, heeft de complexiteit van deze wijn verhoogd met een breed scala aan aroma's. Een elegante en smaakvolle Pinot Noir.
Dit is een wijn die heel smaakvol en sappig is door tropisch en gedroogd fruit. De zoetheid is in balans met voldoende zuren en een warme kruidigheid. De wijn is gemaakt van de druif Pedro Ximénez, bekend van de Sherry. Maar dan in de uitvoering van een droge witte wijn met een aanhoudende afdronk. Derde plaats Wijnconcours Spanje van Perswijn.
Pinot Noir met een heerlijke aromatische intensiteit. Een fruitige aanzet, daarna boerse kenmerken zoals kruiden en scherpe zuren maar alles in harmonie. Mondgevoel gaat heen en weer tussen zoet en zuur met een uitgebalanceerde finale. Mijn persoonlijke favoriet, smaakvol, elegant en fris.