Van de 10 geproefde houtgerijpte Chardonnay-wijnen de meest overweldigende. Hier krijg je absoluut veel energie in het glas, wat toch wel een verrassing is voor een wijn uit het hoger gelegen Rheinhessen. Alles is aanwezig voor de liefhebber van rijke boterige Chardonnay, maar de wijnmaker heeft ook een subtiel evenwicht gevonden.
Van de 10 geproefde houtgerijpte Chardonnay-wijnen als nummer 1 gekozen in prijs-kwaliteitsverhouding. Typische Bourgogne-stijl mede door de kalksteenbodem in Kallstadt. De beïnvloeding van zowel nieuw als gebruikte barriques is fijn opgenomen en in harmonie met frisse tonen.
Wat een spannende rosé, absoluut geen slobberwijn maar hoog gastronomisch en smaakvol. Op het oog al geweldig en de smaak nog beter, gemaakt van 40% Grenache, 40% Cinsaut en 20% Rolle. Een rosé met gelaagdheid, is fris, rijk, floraal en heeft een lange afdronk.
Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.
Chianti staat bekend om wijnen van de druif Sangiovese die lang houtrijping hebben gehad. Dit is iets anders, waarbij oxidatie is beperkt en gedurende 15 dagen, elke dag een maximale extractie van aroma's uit de schillen is gehaald. Het resultaat is een hele fruitige en frisse wijn met een geconcentreerde smaak, die lekker gekoeld kan worden gedronken.
Deze St. Laurent heeft kenmerken van Pinot Noir en is smaakvol. Na het drinken van deze wijn wil je alleen maar meer. Deze wijn is voor een jaar gerijpt op eiken en krijgt een lange flesrijping. Het heeft een volle geconcentreerde smaak met specerijen en een lengte die eindeloos is. Een wijn waar veel in te ontdekken is en die goed combineert bij vleesgerechten. Met een eervolle vermelding in het Duitse Wijnconcours 2022.
Niki Windisch heeft met deze Chardonnay een perfecte balans gevonden. Rijk aan aroma's door malolactische gisting in barriques met 25% nieuw hout. Gevolgd door een rijping van 1 jaar op de volledige droesem en nog eens 10 maanden op de fijne droesem. Een hele smaakvolle wijn maar niet ten koste van frisheid.