Wijnen die goed combineren bij een borrel of zonder spijs ook soepel te nuttigen zijn.
Een fieldblend uit Oostenrijk die verkwikkend fris is. De geur is stuivend en komt je tegemoet met vlierbloesem en mango tonen. Het mondgevoel is sappig en de smaak tropisch met naar de afdronk fijne bitters. Een toegankelijke wijn met een aromatische indruk.
Fruitig, soepel en aangenaam is deze NICK RED gemaakt van de druif Zweigelt. Het karakter van deze wijn is te vergelijken met een Pinot Noir of Gamay. Uitgesproken fruitig in de aanzet, met soepele tannine en een fijne kruidigheid. Een sappige een frisse rode wijn die ook licht gekoeld gedronken kan worden. En een fijne begeleider van eten.
De instap Grüner Veltliner van Niki Windisch maar verwacht meer van deze wijn dan gemiddeld. Dit door een korte rijping op fijne droesem. Het is een fruitige wijn met een licht filmend mondgevoel en fris mineraal karakter. Een wijn waarmee je lekker naar het voorgerecht toewerkt of de hele avond tevreden mee bent.
Pinot gris is in de mode. Het is een smaakvolle wijn zonder al te breed te zijn en een veelzijdige begeleider van gerechten. Heeft een fantastisch evenwicht en een fijne mineraliteit. Te verwachten zijn bloementonen, citrus en kruiden in de geur. Complexe aroma's in de mond met een geweldige romige structuur, lichte hazelnoottonen en minerale hints.
30 euro voor een Sauvignon Blanc lijkt veel, maar deze is het meer dan waard. In het bijzonder door het zalvende mondgevoel en de aanhoudende smaak. Het terroir van Ried Sulz zorgt voor een wijn gedragen door citrus met bloemige tonen. De wijn is sprankelend schoon en heeft een delicate vanille toets.
Een meer dan aangename zomerwijn die stuivend exotisch is. De wijn heeft wat restzoet die fijn in balans is met mineraliteit en frisheid. Deze Scheurebe biedt veel fruit en drinkplezier. Het is de geheime tip binnen het assortiment van Potzinger.
Door een lange rijping op fijne droesem is dit is geen typische Grüner Veltliner. Het heeft wel de frisheid en het bekende pepertje maar het is ook geconcentreerd en smaakvol. Daarbij is het mondgevoel romig, heeft het een fijne zuurgraad en een licht bittere scherpte. Completer dan deze Grüner Veltliner wordt het niet!
Niki Windisch heeft met deze Chardonnay een perfecte balans gevonden. Rijk aan aroma's door malolactische gisting in barriques met 25% nieuw hout. Gevolgd door een rijping van 1 jaar op de volledige droesem en nog eens 10 maanden op de fijne droesem. Een hele smaakvolle wijn maar niet ten koste van frisheid.