Wijnen die goed combineren bij een borrel of zonder spijs ook soepel te nuttigen zijn.

BIO

ZACHT & ROND

2022 | Frankrijk | Loire

Bertrand & Vincent Marchesseau Chenin Blanc Chinon

17.15

Deze Chenin Blanc komt uit Chinon in de Loire waar natuurlijk meer Cabernet Franc wordt gemaakt. Het is een heerlijke witte wijn met een bereik van wit naar rijp fruit met delicate tonen van houtrijping. De smaak is sappig met nectarine en in balans door een aangename zuurgraad. Leuk hoor, zeker proberen!

BIO
14.60

Licht gekoeld is deze wijn heel fruitig, op kamertemperatuur neemt de kruidigheid toe waardoor er meer lengte ontstaat. Deze wijn heeft een sprankelende zuurgraad en lichte tannines die samengaan met vegetale tonen en een hint van eik. Heerlijk bij de charcuterie!

LICHT & FRUITIG

2021 | Duitsland | Pfalz

Jesuitenhof Laumersheimer Kirschgarten Spätburgunder

22.75

Fijn dat deze kwaliteit steeds dichterbij komt. Dit is een wijn om te proberen naast de Pommard van Domaine Parigot. Het is een wijn met boerse kenmerken zoals aardbeien jam met bitter van fruitpitten, kruidig, aards en zuur van bosbes. Geconcentreerde rode wijn met kruidigheid en gekonfijt fruit in het aroma. De smaak is vol, rond en zwoel.

LEVENDIG & FRIS

2020 | Duitsland | Pfalz

Jesuitenhof Dirmsteiner Riesling Trocken

14.25

Deze riesling heeft frisse zuren maar geeft door de combinatie met tropisch fruit een rond mondgevoel. Vol van smaak door twee uiterste van citrus en steenfruit samen te brengen. De mineraliteit maakt deze wijn heel levendig. Doet het goed in de Aziatische keuken van sushi tot pittige kruiden.

LEVENDIG & FRIS

2022 | Duitsland | Pfalz

Jesuitenhof Dirmsteiner Sauvignon Blanc

14.25

Sauvignon Blanc uit de Pfalz is heel krachtig, expressief en mineraal. Het aroma van tropisch fruit stuift het glas uit. De geur zet zoet aan maar dit wordt in smaak overtroffen door het zuur van citrusvruchten. Deze wijn heeft een lichte bubbel en is lekker fris.