Let bij pasta op de room en de scherpte van kruiden die mogelijk beter passen bij een andere wijn. Lees hiervoor het blog Wijn bij spijs. Over het algemeen past het bij deze wijnen.
Fruitig, soepel en aangenaam is deze NICK RED gemaakt van de druif Zweigelt. Het karakter van deze wijn is te vergelijken met een Pinot Noir of Gamay. Uitgesproken fruitig in de aanzet, met soepele tannine en een fijne kruidigheid. Een sappige een frisse rode wijn die ook licht gekoeld gedronken kan worden. En een fijne begeleider van eten.
De instap Grüner Veltliner van Niki Windisch maar verwacht meer van deze wijn dan gemiddeld. Dit door een korte rijping op fijne droesem. Het is een fruitige wijn met een licht filmend mondgevoel en fris mineraal karakter. Een wijn waarmee je lekker naar het voorgerecht toewerkt of de hele avond tevreden mee bent.
De geur van deze wijn komt naar je toe met sterke hints van wilde bessen die zich in een jam vermengen met vanilletonen. Het is een warme intense wijn die tegelijkertijd ook fris en mineraal is met een aanhoudende afdronk. Folèt is een Piemontees-dialectwoord dat elf betekent, om het ongedisciplineerde karakter te benadrukken.
Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.
In geur en smaak vol intens fruitig. Specerijen van houtrijping zijn goed geïntegreerd met een lichte toets van vanille. Daarna ook warme tonen van gedroogd fruit. Een smaakbom maar met een delicaat mondgevoel, om gelijk te drinken maar kan ook langer worden bewaard.
Dit is een nieuwe Barbera d'Alba van Maurizio waarbij roestvrijstalen tanks zijn toegepast voor het verduidelijken van de fris en fruitige aroma's. Gevolgd door een korte houtopvoeding in Sloveense vaten geeft deze wijn warme tonen. Deze wijn heeft een rijke smaakbeleving met bijzondere kenmerken.
Deze Barolo wordt gemaakt van de Nebbiolo-druif van 5 verschillende wijngaarden en de wijnstokken zijn 30 tot 50 jaar oud. Ik ben onder de indruk van de smaakintensiteit en de zachte sensatie in het mondgevoel mede door het rijpe fruit. Je kan deze wijn nog bewaren maar dat heb ik al een aantal jaar voor jou gedaan. Van deze wijn met een heerlijke afdronk zijn nog een paar flessen uit 2013 verkrijgbaar.
Gemaakt van de Arneis-druif met een licht tropisch bouquet maar die ook kruidig en verfrissend is. De wijn heeft een mooie balans, is levendig zuiver met minerale kenmerken en een romige toets van houtopvoeding. Het is een gastronomisch glas wijn die graag geschonken wordt in restaurants.