Vette vleessoorten waarvan een groot deel ook op de BBQ of in een stoofpot wordt bereid, gaan goed samen met deze wijnen.
Kan niet anders zeggen; impressed again door deze pure Merlot, ongefilterd van Christopher en Vivienne. Een eerste kleine productie van Köhr, namelijk 2 vaten barrique. In een stijl gemaakt zoals ik het zelf graag drink, met veel concentratie en een lange smaakbeleving.
Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.
Bordeaux blend uit Vallagarina (Trentino) met een veel belovende geur. De druiven zijn voor een deel gedroogd en hebben 18 tot 24 maanden houtrijping gehad. De smaak heeft een verrassend hoge zuurgraad van citrus naar de aangename afdronk met een winterse kruidigheid.
Een prachtige blend van Markus Schneider. 2021 is een blend van 68% Merlot, 26% Cabernet Sauvignon en 6% Cabernet Franc. In tegenstelling tot jaargang 2017 waar Cabernet Franc de hoofdrol had is dat nu Merlot. De geur is vol en de smaak maakt de verwachting van een mooie Bordeaux blend waar! De smaak is jamachtig fris met rood fruit, gevolgd door rijpe tonen van pruim en een speelse rokerige kruidigheid.
De verbazing van de Piemonte Perswijn proeverij in maart 2020. Vol van donker en gedroogd fruit gecombineerd met specerijen van de 16 maanden houtrijping. Elegant met zacht geïntegreerde tannine. Een wijn met een rijke en aanhoudende smaak en lange afdronk.