Heeft alles wat je verwacht van een Sangiovese en is heerlijk op dronk. Een leeuw onder wijnen maar van de categorie toegankelijke katachtige. Tijdens de fermentatie zijn de druiven nog niet geblend. Pas na de rijping komt de 50% Sangiovese uit groot (30hl) Frans eiken en 20% Sangiovese, 15% Canaiolo en 15% Cabernet Sauvignon uit barriques (225L) samen.
Chianti staat bekend om wijnen van de druif Sangiovese die lang houtrijping hebben gehad. Dit is iets anders, waarbij oxidatie is beperkt en gedurende 15 dagen, elke dag een maximale extractie van aroma's uit de schillen is gehaald. Het resultaat is een hele fruitige en frisse wijn met een geconcentreerde smaak, die lekker gekoeld kan worden gedronken.
Deze St. Laurent heeft kenmerken van Pinot Noir en is smaakvol. Na het drinken van deze wijn wil je alleen maar meer. Deze wijn is voor een jaar gerijpt op eiken en krijgt een lange flesrijping. Het heeft een volle geconcentreerde smaak met specerijen en een lengte die eindeloos is. Een wijn waar veel in te ontdekken is en die goed combineert bij vleesgerechten. Met een eervolle vermelding in het Duitse Wijnconcours 2022.
Ik importeer deze wijn graag omdat het de meest uitgesproken Valpolicella Ripasso is en hierom werk ik samen met Pietro Zardini. Deze wijn is voller dan gemiddeld door veel fruit en een krachtig kruidenpalet, samengevat; veel wijn van zorgvuldig en laat geoogste druiven.
Hier moet je even de tijd voor nemen. Drink je dit nu, dan is het advies om deze wijn te decanteren of een paar uur eerder te laten luchten. Complex met veel diepgang en gedroogd fruit door de Amarone stijl. Een prachtige veroudering, elegant van smaak en dit jaar wordt beter beoordeeld.
Pietro vindt de perfecte balans in al zijn wijnen. De druiven worden voor 3 tot 4 maanden gedroogd en traditioneel gefermenteerd. Deze krachtige rode wijn die bij voorkeur gedronken wordt bij een vleesgerecht of kruidige kaas, is vol fruitig met rijpe tonen en een evenwichtige zuurgraad. De toets van specerijen maakt deze wijn compleet.