LICHT & FRUITIG

2019 | Duitsland | Rheinhessen

Ch. W. Bernhard Hackenheimer Kirchberg Spätburgunder Trocken

13.90

Een elegante rode wijn met typische kenmerken van Spätburgunder als rode vruchten en aardse, kruidige tonen. Smaakvol en fris wanneer deze licht gekoeld is. Een zeer complete wijn.

ZACHT & ROND

2019 | Duitsland | Rheinhessen

Ch. W. Bernhard Hackenheimer Kirchberg Riesling Spätlese Trocken

13.25

Deze riesling is vol van smaak omdat de druiven later geoogst zijn. Dit maakt dat deze wijn kenmerken heeft als honing en boenwas maar door frisse zuren blijft deze wijn overeind zonder zoet te worden. In zijn prijsklasse een overheerlijke wijn.

LEVENDIG & FRIS

2017 | Spanje | Rioja

Pretium Rioja Blanco

17.95

Van een zeer beperkte productie, 1940 flessen. Een aangename verrassing door een bijzonder zuurtje die lengte en karakter geeft aan deze wijn. Daarbij veel wit fruit en in de afdronk wat bitter door rasp van citrusfruit. Goed in balans en ik neem graag een volgende slok.

26.25

Binnen de kloostermuren uit de tuin van Jesuitenhof komt deze complexe Spätburgunder. Het microklimaat in de tuin heeft de druiven goed beïnvloed. Door een uitstekende rijping en de verkregen houtopvoeding zijn intense aroma's ontstaan. Het fruit in deze wijn is smaakvol en daaromheen zijn specerijen elegant aanwezig. De afdronk is heerlijk lang.

LICHT & FRUITIG

2021 | Duitsland | Pfalz

Jesuitenhof Laumersheimer Kirschgarten Spätburgunder

22.75

Fijn dat deze kwaliteit steeds dichterbij komt. Dit is een wijn om te proberen naast de Pommard van Domaine Parigot. Het is een wijn met boerse kenmerken zoals aardbeien jam met bitter van fruitpitten, kruidig, aards en zuur van bosbes. Geconcentreerde rode wijn met kruidigheid en gekonfijt fruit in het aroma. De smaak is vol, rond en zwoel.

LEVENDIG & FRIS

2020 | Duitsland | Pfalz

Jesuitenhof Dirmsteiner Riesling Trocken

14.25

Deze riesling heeft frisse zuren maar geeft door de combinatie met tropisch fruit een rond mondgevoel. Vol van smaak door twee uiterste van citrus en steenfruit samen te brengen. De mineraliteit maakt deze wijn heel levendig. Doet het goed in de Aziatische keuken van sushi tot pittige kruiden.