Pietro vindt de perfecte balans in al zijn wijnen. De druiven worden voor 3 tot 4 maanden gedroogd en traditioneel gefermenteerd. Deze krachtige rode wijn die bij voorkeur gedronken wordt bij een vleesgerecht of kruidige kaas, is vol fruitig met rijpe tonen en een evenwichtige zuurgraad. De toets van specerijen maakt deze wijn compleet.
Crianza zoals ik het graag drink. Hoge intensiteit in geur en smaak. Jong en rijp fruit, fris maar op zijn Rioja's beïnvloed door 18 maanden Amerikaans eiken. Mooi rijp met tonen van vanille. Licht gekoeld doet het goed om 14,5% alcohol te maskeren. De afdronk is heerlijk warm.
Slechts 2000 flessen worden geproduceerd van deze meer dan 100 jaar oude wijnstokken en sinds 2017 “single vine-yard” Rioja. Het is een elegante Rioja, daarmee bedoel ik dat kenmerken van houtopoeding zacht geïntegreerd zijn. De wijn is heel fruitig met een warme kruidigheid. Compleet en in harmonie. Het advies is om deze wijn goed te decanteren of langer te bewaren.
Deze riesling heeft frisse zuren maar geeft door de combinatie met tropisch fruit een rond mondgevoel. Vol van smaak door twee uiterste van citrus en steenfruit samen te brengen. De mineraliteit maakt deze wijn heel levendig. Doet het goed in de Aziatische keuken van sushi tot pittige kruiden.
Sauvignon Blanc uit de Pfalz is heel krachtig, expressief en mineraal. Het aroma van tropisch fruit stuift het glas uit. De geur zet zoet aan maar dit wordt in smaak overtroffen door het zuur van citrusvruchten. Deze wijn heeft een lichte bubbel en is lekker fris.