Milde kaas, geen pittige blauwschimmel of hele oude, kruidige kaas. Maar eerder tussen romig en pittig in past goed bij deze wijnen.

Nieuw

LEVENDIG & FRIS

2021 | Duitsland | Nahe

Galweiler Höllenpfad Riesling

23.60

We werden verrast door deze Riesling uit de Höllenpfad wijngaard. Misschien kennen jullie deze wel van de bekende (VDP) wijnmaker Dönnhoff. Nou, deze Große Lage van Gälweiler is in prijs-kwaliteit nog beter! We kregen een indrukwekkende verticale proeverij van jaargang 2018 t/m 2022. Waar 2021 door zijn balans de winnaar in was. Wat een fantastische wijn!

BIO

RIJK & INTENS

2022 | Frankrijk | Rhône

Domaine Chant des Loups Vacqueyras Blanc

19.95

Door een vakantie tip geïmporteerd, omschreven als smaakbommetje. Gemaakt van alle witte druiven die zijn toegestaan in het deelgebied Vacqueyras AOC gelegen in de zuidelijke Rhône. Deze wijn is voor 1/3 gerijpt in nieuw Frans eiken (Bourgogne vaten). Heeft een aantrekkelijke gouden kleur met zilveren accenten en is elegant, rond, vet en evenwichtig.

MOUSSERENDE WIJNEN

2020 | Duitsland | Pfalz

Dr. Josef Köhr Riesling Brut Nature

17.60

Een prachtig droge sekt met spanning en een fijne mouse. Gemaakt volgens de traditionele methode van Riesling in zijn puurste vorm met karakteristieke frisheid. Gecombineerd met zachte aroma's door houtopvoeding. Afkomstig uit de wijngaarden van Ruppertsberg.

BIO

LICHT & FRUITIG

2020 | Frankrijk | Alsace

Pépin Rouge 06

18.20

Een originele samenstelling van blauwe druiven uit het zuiden van Frankrijk gecombineerd met de witte druif Muscat d'Alexandrie. Een toegankelijke rode natuurwijn waar de blauwe druiven zorgen voor een sappige en kruidige beleving en de witte Muscat voor een frisse en bloemige smaak. Dit is de zesde rode blend van Pépin.

RIJK & INTENS

2018 | Duitsland | Rheinhessen

Ch. W. Bernhard Hackenheimer Kirchberg Silvaner Auslese Trocken

12.95

Goudgeel van kleur met alles wat je in een wijn wil hebben. Van frisse zuren door stuivend citrus tot een dikker mondgevoel van tropisch fruit, brooddeeg en toast. Probeer het eens, ook als je nog nooit van Silvaner hebt gehoord.