Milde kaas, geen pittige blauwschimmel of hele oude, kruidige kaas. Maar eerder tussen romig en pittig in past goed bij deze wijnen.
Een wijn gerijpt in grote eikenhouten en oude vaten, dus secundaire aroma's zijn subtiel aanwezig in deze soepele wijn. De kenmerken zijn mooi in balans, denk aan rood fruit met een gedoseerde kruidigheid. Drinkt plezierig door weinig tannine en een fijne frisheid. Heeft naar de afdronk een mooie beklijving.
Wat een natuurwijn! Còccu ligt minstens 6 jaar op het domein na een fermentatie van een jaar in barriques, gevolgd door drie jaar houtrijping in groot eiken. De smaak is rijk, omhullend, warm en heeft een lange afdronk. Còccu in het Piemontese dialect "coccolo" staat voor knuffelen en is de favoriet van Reichmuth.
Sinds 2020 op hout gerijpt voor 12 maanden. Deze Spätburgunder komt uit de beste wijngaarden in de omgeving van Ruppertsberg, het grootste deel van de oude Nußbien stokken. Licht gekoeld in de zomer is dit een uitstekende combinatie bij de BBQ. De wijn is rijk aan aroma's en heeft een intense smaakbeleving. Zou ook een aantal jaar kunnen worden bewaard.
Een wijn met een opbouw uit lagen. Zacht en fruitig aromatisch, met veel rood fruit daarna rijp fruit en kenmerken van houtrijping. De volle smaak en het spannende zuurtje geven deze onbekende wijn een verrassende beleving.
Dit is een nieuwe Barbera d'Alba van Maurizio waarbij roestvrijstalen tanks zijn toegepast voor het verduidelijken van de fris en fruitige aroma's. Gevolgd door een korte houtopvoeding in Sloveense vaten geeft deze wijn warme tonen. Deze wijn heeft een rijke smaakbeleving met bijzondere kenmerken.
Binnen de kloostermuren uit de tuin van Jesuitenhof komt deze complexe Spätburgunder. Het microklimaat in de tuin heeft de druiven goed beïnvloed. Door een uitstekende rijping en de verkregen houtopvoeding zijn intense aroma's ontstaan. Het fruit in deze wijn is smaakvol en daaromheen zijn specerijen elegant aanwezig. De afdronk is heerlijk lang.
Fijn dat deze kwaliteit steeds dichterbij komt. Dit is een wijn om te proberen naast de Pommard van Domaine Parigot. Het is een wijn met boerse kenmerken zoals aardbeien jam met bitter van fruitpitten, kruidig, aards en zuur van bosbes. Geconcentreerde rode wijn met kruidigheid en gekonfijt fruit in het aroma. De smaak is vol, rond en zwoel.